Lövis tog spurtpris i Folketshusbacken!

Bosse Bus grinar lite illa när han försöker hänga på Elitaren…

Söndag 21 juni. Då var det slut på de soliga dagarna med blå himmel. Gråväder och hot/löfte om regn. Men en titt på DMI’s radar visade att det nog inte var så mycket bevänt med det där regnet. Men för säkerhets skull så fick regnjackan följa med i ryggfickan. Hopp i sparkdräkten och ut med springaren för att rulla till Saxtorp. Elitaren var på plats i väldigt god tid, så ingen där. Det blev tre varv runt dungen vid Fotbollsgolfen. Ut på stora vägen och sedan höger in på Stora Byvägen och runt ner till Fotbollsgolfen igen. Efter tredje varvet så stod Lövis och Bosse Bus väntande på parkeringen. Någon minut senare så rullade även Bokis in. Jodå han sträckning hade bättrat sig lite så nu kunde han få runt benen. Några sårskorpor på knät var synbara bevis på förra söndagens vurpa. Men det är ju inte något som stoppar en trettiotalist. De är av ett annat virke, kan man säga.

Eftersom vinden var nordvästlig så lade man rundan norrut över Kvärlöv – Billeberga – Sireköpinge – Brödåkra för att sedan svänga mot Norraby/ Spargodt Gods. Allt rullade på fint och inte något speciellt inträffade mer än ett par harar som sprang framför klungan strax innan Vilda Västernstället. Vid Spargodt så var det Elitkakspaus i sedvanlig ordning. Medan kakorna smaskades så passade Bokis och Lövis på med olika stretchövningar.

Så var det dags att rulla hemåt, försöka fånga lite medvind. Medvind var det på den lilla sträckan av 110:an som man cyklade på innan man svängde av mot Ottarp då det blev lite motigt igen tills man svängde vänster mot Ottarpsbacken. Här måste man varna alla cyklister för järnvägsövergången. De stora cementblocken som ligger mellan rälsen har delat på sig. Så mitt på övergången så är det en spricka som är 4-5 cm bred och i vägen riktning. Kommer framhjulet ner där så är siken stor att den fortsatt färden sker med ambulans… Så var vaksam och alert där!

Efter spåret så tuffade man uppför berget, Ottarpsbacken och så ner till Kvärlöv och förbi Vargens hus för att ta sig an Folkets Husbacken mot Landskrona. Här ropade Lövis ”Bergspris” och ställde sig upp i pedalerna och matade på… Sedan var det utförsåkning. Strax innan man kom till Säby så började det stänka. Det blev att hiva fram regnjackan om tagits med. Men när man kom in till Landskrona så var det torrt igen. Skur, alltså. Efter Säby så hade Bosse Bus vänt hem medan de övriga tre rullade förbi Puls Arena och vidare mot Häljarp. Precis innan Axeltofta så började det regna igen, lite lätt. Men nu var det ju inte så långt hem. Efter en liten stund så var det ”torrevär” igen. I Saxtorp så svängde Lövis och Bokis mot Kävlinge medan Elitaren rullade mot Hänkelstorp för att åter igen ta sig in i en regnskur…
Nästa träning på torsdag. Då cyklar vi med Örestadcyklisterna och utgår kl 18.00 från Lamellgatan i Landskrona (Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen).

Här ser vi den brada, lömska, farliga sprickan i järnvägsövergången i Ottarp.
Lövis på väg mot sitt efterlängtade bergspris!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 11 =