Ungfåletrion var otålig!

Klungan på väg österut mot Billeberga på cykelvägen som går på den gamla banvallen.

Torsdag 18 juni. Dagen före midsommar. Varmt och svag vind, men kvavt. Var det månne åska på gång? Mennen med läderveken hade ju pratat om att det skulle kunna regna både på midsommarafton och midsommardagen. Hur som helst så behövs ju regn. I dessa coronatider så är det heller kanske inte fel med regn på midsommarafton. Inte lika många blir väl frestade då att vara ute för att mingla och vingla… Men innan midsommarafton så var det till att vingla till Landskrona för att cykla med Örestadcyklisterna. Bokis led av en sträckning och hoppade över dagens träning och försöker sikta in sig på söndagen istället.
Elitaren var på plats i väldigt god tid i Landskrona på Lamellgatan där det var alldeles öde. Spännande att se om det kom några denna torsdag. Många var kanske ”tvungna” att smaka på sillen & snapsen så att allt var ok inför morgondagens festligheter, Men så efter en liten stund så kom Hasse inrullande. Då blev det inte soloåkning i alla fall. Nej då, fler kom det indroppandes. Efter Hasse ytterligare tre, men sedan var det stopp.

Som vanligt en överläggning om runda. Vinden var västlig så om man skulle börja cykla mot vinden så skull det vara mot Ven, med eftersom det är racercyklar och inte vattencyklar så stöks det alternativet på ett tidigt stadium. Resultatet blev att ta cykelbanan till Billeberga och sedan vidare norrut. I Billeberga och vidare mot Heden så sprack klungan. Vissa friska fålar friskade på extra mycket. Men uppe vid monumentet så stannade man till för att samla hop sig igen, lägga in en pris snus och försöka äta en kvaddad banan som konsistensmässigt såg ut som den redan hade passerat mag-/ tarmkanlen minst en gång…
Efter stoppet så var det vidare Hedenborg – Sireköpinge – Brödåkra. Här började ungfålarna bli riktigt rastlösa. Man kom överens om att de skulle trampa på lite extra och ta vägen över Ekeby medan Hasse och Elitaren vek av genom Halmstad by. Så blev det. I Kingelstad så stannade de båda gubbarna till för Elitkakspaus. Det passar ju väldigt bra där vid skolan för en kontroll brukar ligga där under Landskronabygden runt. Lagom till att Hasse och Elitaren var redo för att rulla vidare kom ungfålarna. Då var det bara till att hiva fram havrepåsen igen och dela ut till den trion.

Nu var det sista biten hem. Två backar som skulle avverkas innan det var rull igen. Först Ottarpsbacken och därefter Folkets Husbacken i Härslöv. Väl där uppe på krönet var det utförsåkning ner till Säby. I korset där vek Hasse av medan de andra fortsatte till vänster. Vid Puls Arena så vek Elitaren av för att rulla hem till Hänkelstorp medan de andra tre rullade rakt fram. Lätt medvind söderut. Vid Axeltofta började det att regna lite. Turligt nog så hade regnjackan påpassligt stuvats ner i ryggfickan. Den kom till användning nu. Lysena fram och bak tändes också för att synas i det skummare ljuset som regnet medförde. Som tur var så var det bara ett lätt regn som varade ända till Hänkelstorp. Precis hemma så slutade det att regna.

Nästa träning på söndag. Start kl 10.00 i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Ungfåletrion trampar på mot Ekeby.
Hasse vid Elitkakspausen i Kingelstad.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + tre =