Omkörda av en trimmad enhjuling!

Samling i Saxtorp. Anna, Kicken och Bosse Bus var på plats när Elitaren svängde in.

Söndag 14 juni. Det är så härligt med sommar 20 – 25 grader varmt. Men varför måste det blåsa så förbannat. Enligt prognosen så skulle det vara 9-10 m/s.Om inte annars så stämde prognosen idag, så klart. Upp till samlingen i Saxtorp där Anna, Bosse Bus och Kicken väntade. Strax anslöt även Bokis och Vasa. Efter lite filurande så beslöt man sig för att trampa öster ut, begå en Ellingerunda. Bosse Bus började med att dunka i motvinden mot Dösjebro, Ett litet tag så avlöste Elitaren honom innan Vasa kom till undsättning. Det kändes som att cykla i en vindtunnel där någon jäkel satt och fred upp vindstyrkan…
Men meter för meter som blev kilometer efter kilometer avverkades. Dösjebro, Södervidinge, Stora Harrie lades bakom klungan. Snart också Krutmöllan, Håstad och Örtofta. I Viderup så var det dags att sväng och bestiga backen upp där mot Ellinge. Här blev det inte rak motvind i alla fal utan mer sidvind, kanske till och med lite sida-med. Så svänger vägen sakta och det blev mer och mer medvind. Härligt. Och efter järnvägskorsningen så var det en tvär högergir. Som gammal seglare var det bara till att hissa spinnackern! Så lättrampat! Fyrtio knyck utan ansträngning. Men först var det sedvanligt stopp vid första trädet på höger sida för att inta en nybakad Elitkaka innan man fortsatte hemåt igen. Ner till Örtofta-Håstad och vidare till Krutmöllan – Västra Hoby och mot Kävlinge. Här hördes det ett vinande och strax så kom det en filur på en trimmad enhjulssegway och körde om klungan som då höll cirka fyrtio knyck. Segwayn måste ha hållit i alla vall fyrtiofem knyck. Knappast laglig. Lite vingligt gick det i den byiga vinden. Snabbt försvann ekipaget i fjärran.

I Kävlinge så hoppade Bokis av efter fullbordad runda. Han bor ju numera i Kävlinge. De övriga fyra fortsatte genom Kävlinge och vidare västnordbäst ut. I Västra Karaby vände Elitaren av för att rulla hem till Hänkelstorp medan de andra tre fortsatte vidare mot Saxtorp/Landskrona.

Nästa träning på torsdag. Då cyklar vi med Örestadcyklisterna och startar kl 18.00 från Lamellgatan i Landskrona, vid Veidekke.

Elitkakspaus vid första trädet till höger efter att man fått klockren medvind.
Här ser vi enhjulingen försvinna iväg. Klungan höll 40 km/h så Segwayn gick säkert i minst 45!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 3 =