Gullig vägsamarit i Södervidinge!

Gott om träningssugna vid samlingen hos Veidekke på Lamellgatan i Landskrona.

Torsdag 11 juni. Så var det ett fasligt blåsande igen. Inte lika  stark vind som i torsdags, men ändå tillräckligt. Lite regn låg och lurade på DMI’s radarbild. Men det såg inte ut till att bli så mycket om de ens blev något. Det var bara till att klämma in valkarna i den slimmade lycran och rulla iväg till Saxtorp kyrka. Efter en stunds väntan så kom Bokis punktligt som vanligt och så bar det av vidare till Lamellgatan och Örestadcyklisternas samling.

Där var det redan gott om folk. Hade de månne morskat till sig efter förra torsdagen. Då var det bara Punkan som dök upp förutom Bokis och Elitaren. Lite konfererande gav sedan att cykla i någon ostlig riktning. Vinden kom ju nämligen därifrån. Hela bandet rullade iväg först mot Häljarp för att sedan ta sig via Asmundtorp till Billeberga via cykelbanan som går på den gamla banvallen. Några ungfålar var ystra i påkarna och jagade hela tiden på och skapade en lucka till huvudklungan som höll en mer lagom gubbatakt. Lite gött att ligga där och trampa utan att visaren gick upp på orange eller rött. Nej den visade grönt hela tiden.

I Billeberga så vänder man söderut mott Trää. Men ungfålarna  stannade till och väntade in huvudklungan vid vägen mot Western  Store. Men det såg ljusare ut mot Trää, så efter lite övertalning gick man med på att fortsätta dit. I T-korset så vände Örestadarna höger mot Annelöv medan Bokis och Elitaren tog vänster mot Norrvidinge. Inte nog med motvinden nu skulle man dessutom tugga sig uppför Norrvidingebacken… Den knycken frestar på, lång och seg. Men väl över och nere i Norrvidinge så blev det medvind på 108:an mot Södervidinge, Tjohej, vad det blev lättrampat. Likt förra torsdagen blev den en sväng in om gamla Vägkassan i Södervidinge för att få en liten energiboost i form av en Elitkaka.

Medan man kalasade på kakorna kom en tjej cyklande. Hon var i mitten av tonåren. Hon stannade till och undrade om det var problem, punka eller något. Jättegulligt. Nix, problem var det inte, men ville hon möjligtvis ha en Elitkaka som tack för vänligheten. Men den avböjde hon vänligt och berättade att hon bodde bara några hus bort så hon klarade det utan extra energi.

Så var det bara sista biten kvar. Bokis fortsatte till Kävlinge medan Elitaren tog sig till Hänkelstorp via Dagstorp-Dösjebro-Furuhill. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här stånkass det på i motvind mot Trää.
Oj, se självaste ordföranden i sadeln idag!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 10 =