Bosse Bus lurade alla!

Här ser vi den lurige Bosse Bus i landslagskostymen.

Söndag 7 juni. Efter torsdagens blåsande som följdes av två dagars regnade så verkade vädret piggna till och bli lite trevligare att cykla i. Prognos utlovade en svag till måttlig sunnanvind. Skönt om det inte blåser så förbålt. Torsdagens pannbensdunkande i motvind har fyllt den kvoten för en bra tid framöver. I trikåerna och iväg till Saxtorp. Kicken kom rullande i motsatt riktning vid fotbollsgolfen och var någon sekund före Elitaren där. Anna var på plats med sin MTB sedan tidigare. Bokis och Bosse Bus anlöt efter en liten stund. Man väntade tills klockan var lite över tio innan man rullade iväg. Då hade hoppet om att Duncan eller någon annan skulle dyka upp släckts. Söderut, mot Habo Ljung via Stora Byvägen-Barsebäckshamn-Lödde Sandskog. De åtta kilometrarna från Stora Byvägen till Barsebäckshamn där var det en klockren motvind. Bosse Bus med sina VM-ben drog hela sträckan i en ganska skaplig fart. Bokis och Kicken tappade kontakten med de båda andra. Men man väntade in så att man tillsammans kunde ta sig an Gillhögsbacken. In igenom Sandskogen till Lödde och vidare ut till cykelvägen mot Borgeby. Elitaren hade visat vägen genom Sandskogen och Lödde. Nu spratt det till i benen på Bosse Bus så han stolpade upp och lade sig först i klungan. Bokis, Kicken och Elitaren räckte ut vänster hand och gav tecken att vända vänster mot Borgeby Slott. Alla tre blev lika paffa när det visade sig att Bosse Bus istället fortsatte rakt fram mot Borgeby? En sådan luring! Det ar bara att hänga på och jaga efter. Alltså samma tur som annars men i motsatt riktning.

I Habo Ljung så var det som vanligt en paus för att äta Elitkaka. Vem vet, kanske doften av Ellitkakorna kunde blåsa bort till Arkitektens hus i Bjärred och fresta honom… Det var en livlig trafik på cykelbanan där. Både cyklister och joggare. En bilist hade tagit en stor del av cykelbanan i anspråk för att parkera. Det var precis att det gick att klämma sig förbi. Det är konstigt vilken uppfattning folk kan ha. Att cykelbanor är till för att parkera på eller ställa containrar och annat elände. Vill man att folk ska cykla på cykelbanor så får man ju se till att det verkligen går att cykla där också, skärpning!

Styrkta av Elitkakorna så var det dags att rulla norrut igen och ha nytta av medvinden. Men som vanligt så har vinden passat på att vrida. Det blev lite mer åt sidvindshållet, men som tur var lite med ändå. Ner igenom Flädie till Borgeby slott och så cykelvägen till Lödde. Här var det trafik också. En kraftigt välbyggd kille cyklade mitt på cykelbanan i riktning mot Lödde. Stora hörlurar för öronen så han reagerade inte över huvud taget på Elitarens ihärdiga plingande. Som tur var så gick det att klämma sig förbi. Det borde vara förbjudet att vistas ute i trafiken med hörlurar. Att vara audiellt helt avknoppad från världen och inte hörsamma signaler, farligt! Mötande kom en MTB i god far nerför åbacken. Bokis som låg sist i klungan törnade i honom med axeln. Som tur var så gick det bra för båda förutom att Bokis axel ömmade. Men alltså inte någon vurpa eller annat eleände.

Vid Rondellen så vände Bokis mot Kävlinge medan de andra tre fortsatte norrut. I hänkelstorp så vek Elitaren av medan de båda andra fortsatte till Landskrona. Nästa träning på torsdag. Då kör vi tillsammans med Örestadcyklisterna och startar kl 18.00 från Lamellgatan i Landskrona. Vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen.

Kicken och Bokis kämpar för att hänga på.
Bokis pustar ut efter törnen mot MTB:aren i åbacken.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =