Idag blev pannbenet dunkat ordentligt!

Punkan och Bokis vid samlingsplatsen på Lamellgatan.

Torsdag 6 juni. Snart både nationaldag och midsommar. Men ju längre mot kvällen det gick ju tjockare blev molntäcket och vinden tog i allt mer. Det var till att sätta lite extra klister på toupén och en kraftigare hakrem på hjälmen. Så väg till Saxtorp för att möta upp Bokis innan man fortsatte till Lamellgatan i Landskrona och Örestadcyklisternas träning. Som vanligt så dröjer det inte så länge när man cyklar på Grand Prixvägen innan det kommer någon omdömeslös bilförare. Så även idag. En vit VW Golf trängde sig förbi Elitaren trots det kom mötande trafik och det var alldeles för lite utrymme för att göra en säker omkörning. Bara en eller två decimeter fräste golfen ettrigt förbi. Registreringsnumret ZTG516 leder till Thomas Robert Hansson på Skogsharevägen 12, Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta hur bilen framfördes ikväll och han kan uppmana puckot som körde att skärpa sig eller annars lägga tillbaka körkortet i Cornflakespaketet!

Punktligt kom Bokis till kyrkans Parkering som avtalat. Sedan bar det iväg via Häljarp till Landskrona. Vinden var sida med så det gick lätt och snabbt. Framme på Lamellgatan så var det inte någon där. Men vad är detta? Undrade Bokis och Elitaren. Alla soliga dagar så pratar de om Vätternrundan och yvs över andra utmaningar som de avverkat. Men blåser det så ställer man in och stannar hemma och väntar på att mamma ska utfodra dem med nygräddade pannkakor? Så plötsligt hördes en hög röst; A, men här var några tuffingar i alla fall. Det var Punkan som anlände. Även om man väntade till några minuter över sex så kom det inte några fler. Glaslirare… Att inte Kicken och Bosse Bus dök upp hade man räknat ut på förhand. Under dagen hade de båda iakttagits köra partempo i medvind. Bosse Bus först med ett förvridet ansikte. Han haade trampat på för vad tygen höll. Han skulle säkerligen slå något världsrekors. Kicken hade följt efter som en vante.

Taktiken lades upp. Dunka pannben i motvind och skaffa sig en skön medvindscykling hem. Cykelvägen på banvallen till Billeberga och sedan mot Trää. Jodå, pannbenet kom till nytta. Även om toupén vara väl klistrad och hjälmen på som extra säkring så började fanskapet fladdra i motvinden. I byarna så tjöt det ordentligt. Men det är bara att tänka positivt: motvind = mer träning!

Punkan och Elitaren turades om att dra. Elitaren var ivrig att ta förningarna när det var lite läande växtlighet och så lämnade han med varm hand över till Punkan när vinden hade fritt spelrum igen. I Trää så vände man mot Norrvidinge och sedan Söderdito. I Södervidinge så stannade man för en Elitkakspaus. Nu kände  man att det var dags att runda av. Bokis fortsatte mot Kävlinge medan Punkan och Elitaren rullade västerut via Dagstorp-Dösjebro. Efter Dösjan så vände Elitaren hemåt via Furuhillsvägen medan Punkan fortsatte mot Saxtorp/Landskrona. Speeden var inte att klaga på 40-45 knyck utan någon speciell ansträngning. Betalningen för att ha dunkat pannben i motvind!
Nästa träning på söndag. Samling kl 10.00 vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen i Saxtorp.

Elitkakspaus i Södervidinge.
Den vita VW Golfen försvinner framåt följd av några bilar som lämnade betydligt större avstånd till Elitaren.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =