En äkta cykel-kam-rat!

På väg mot kyrkan i Svalöv fick Kicken fart. Han vädrade Elitkakor!

Söndag 31 maj.  Sol och blå himmel, men som vanligt blåsigt. Idag var vinden från nordost. Jepp, det är bara till att valla rumpan och kasta sig upp si sadeln för att rulla mot Saxtorp. Vid bageriet i Ålstorp satt Kicken och lurpassade på Elitaren. Tillsammans rullade man sedan till Saxtorp och Fotbollsgolfen för att möta upp andra träningssugna. Bokis kom rullande precis när Kicken och Elitaren kommit fram. Så vidare kom mannen med VM-benen, Bosse Bus. Siste man som kom var Duncan. Efter lite dividerande så bestämde man sig för att köra mot Svalöv för att få motvind ut och att sedan kunna njuta av medvind på hemvägen.

Ut på 110:an en liten bit för att sedan vända av mot metropolen Kvärlöv. I utkanten där stod Lille Skutt med dottern Liv och hejade på! Gött med lite hejarop, speciellt i motvind. Därefter så avverkades även Annelöv och färden fortsatte förbi Trää. Motståndet var kompakt mot att köra via Tecomatorp. Där bor ju både Gullponken och Lövis. Nej tyckte Bosse Bus och Kicken som tog höger istället mot Gissleberga. Som vanligt så var takten ibland i högsta laget för Elitaren och Bokis. Men något rop till de ystra fålarna där framme så sänktes farten lite. En stund i alla fall…

Sedan blev det Norra Skrävlinge-Torrlösa-Svalöv. I rondellen så svängde Elitaren höger mot kyrkan till och strax så piggnade kicken morgonluft. Det passar med Elitkakspaus vid kyrkan, det brukar vi ju ha, sa han och ökade takten för att gå fram och dra. Jodå, han svängde in mot kyrkoparkeringen för att stanna. Elitaren hade inte något annat val än att hiva fram Elitkakspåsen och bjuda laget runt. När det mumsades på kakorna så svängde det in en blå Volvo på parkeringen. Ur den steg en gråhårig man ut med en silversnorbroms under näsan. Bokis kände igen honom och sprang efter tjoande för att hälsa. Det visade sig vara en gamma cykel-kam-rat. Barberaren, inte från Sevilla utan just Svalöv, som de träffat flera gånger i samband med Vätternrundan. Nu hade han dock lagt av med cyklandet. ”Gitandet” hade tagit slut.

Nu var det dags att rulla hemåt. Änligen lite medvind. Det gick snabbt mot Sireköpinge och sedan mot Heden. Här kom det en mötande. Det var Vasa som pumpade på hopkrupen på sin tampohojMen vid Möllan så svängde Landskroniterna av hemåt och Bokis tillsammans med Elitaren fortsatte mot Hedenborg.  Här vände Bokis till höv

Ger för att smyga hem till Kävlinge medan Elitaren rullade hem via Billeberga.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi tillsammans med Örestadcyklisterna och träffas då  på Lamellgatan i Landskrona.

Elitkakspaus vid Svalövs kyrka.
Bokis pratar med den gamle cykel-kam-raten, barberaren i Svalöv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + sexton =