En sprickbenägen klunga!

Ett mötande gäng på Grand Prixvägen.

Torsdag 28 mars. Rena sommarvädret. Nitton grader men en nordlig vind drog ner sommarkänslan lite trots att solen sken från en blå himmel. Iväg längs den lite läskiga Grand Prixvägen. Allt som oftast är där incidenter med bilar vars förare inte har förmågan att ta hänsyn till cyklister. Så även denna dag. En svart Peugeot svepte förbi Elitaren på bara en eller två decimeters avstånd trots att hela vägen var fri. Några bilar som var tätt efter hade något bakom pannbenet och gick mer eller mindre helt över i andra filen för att lämna gott om utrymme. Ett riktigt föredöme som föraren i Peugeoten skulle lära sig av! Peugeoten med registreringsnummer NPF939 ägs av Ingrid Kristina Gréen som bor på Östen Undens gata 178 i Lund. Någon som känner henne så berätta att upplysa föraren om att cyklister är av kött och blod, har familj som gärna vill at de ska komma hem oskadda och levande. Visa hänsyn för böveln! Lite trevligare var mötet med tre cyklister i motsatt riktning som vikade så hjärtligt. Trevligt!
I Saxtorp så var där ett ekipage med en obromsad båttrailer som körde ut i rondellen mitt framför Elitaren som var tvungen att tvärnita för att inte köra in i sidan på bilen. Tyvärr hanns det inte med att fånga regnumret. Men det finns en bild på trailern bakifrån.

Bokis stod och väntade vid kyrkan så man rullade vidare direkt och höll jämn fart med båttrailerekipaget till Häljarp. Hade det inte varit motvind så hade man kommit ikapp eländet och kunnat notera regnumret. Föraren i den bilen skulle ju behöva fräscha upp sin teori: Man ska lämna företräde till dem som är inne i cirkulationsplatsen och inte bara köra ut!

Efter Axeltofta så fick man syn på en figur som också cyklade norrut mot Landskrona. Bit för bit knappade man in på denne. Framme vid Lamellgatan var nästan ifatt. Cyklisten skulle tydligen även han till Lamellgatan. Då visade det sig att det var Kicken. Han hade kört för att möta Bokis och Elitaren men gett upp hoppet, eller om det var så att han var rädd för att inte kunna hålla farten uppe och komma i tid. Framme vid Lamellgatan var man i väldigt god tid, nästan tio i sex! En liten flock cykelsugna var på plats och fler blev det. Förutom Bokis, Kicken och Elitaren bland annat även Hasse & Bagman. Totalt tio stycken.
Som vanligt ett litet dividerande om vart man skulle cykla. Logiskt nog så blev det norrut. Cykelbanan ut till Väg 17 och sedan mot Vadensjö och den sega backen. Som vanligt så delade sig klungan i mindre grupper här. De med friska ben ångade på och de med mindre friska ben tog det i sin takt. Uppe vid kyrkan så väntade man in så att alla kunde ansluta. Så vidare mot Härslöv och sedan över Ottarpsbacken för att sedan kunna ta sig an Bältebergabacken. Även det en backe som suger ur benen. Även här delades klungan upp i grupper. Men i allén mot Vallåkra så samlades man hop igen och kunde trampa vidare. I Vallåkra så vände klungan höger mot Mörarp medan Bokis, Bagman och Elitaren tog vänster för att så smått börja hemfärden. Men först ett stopp vid busshållplatsen för att avnjuta var sin Elitkaka.
Med lite extra kalorier på väg ner i magen och vidare ut i blodsystemet så rullade man vidare mot Kvistofta- Glumslöv. Nu var man på väg hemåt. Utför Glumslövsbacken är alltid kul. Det blir bra fart där, även på endast frihjul. Nu var det dessutom lite medvind, jipppiiiieee!
I Landskrona så vek Bagman av hemåt medan de båda andra gubbarna rullade vidare. Till stor del samma väg som man kommit dit. Axeltofta-Häljarp-Saxtorp. I Saxtorp så vände Bokis mot Kävlinge medan Elitaren fortsatte söderut mot Hänkelstorp. Han hann inte så många tramptag innan en annan cyklist gled upp jämsides. Arkitekten?! Hade han blivit en återfallsförbrytare och börjat jobba i Landskrona igen? Nej, Han var på hemväg från kneget i Lund och tagit en ”liten” omväg hem till Bjärred. Medan Elitaren svängde av mot den riskfyllda Grand Prixvägen fortsatte Arkitekten rakt fram för att komma ut på Barsebäcksvägen,

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.

Samling på Lamellgatan i Landskrona.
Kicken agerade draglok för sista gruppen som anslöt innan Ottarpsbacken.
Båttrailerekipaget som körde rakt ut framför Elitaren i cirkulationsplatsen i Saxtorp
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 20 =