Snabbe-Per drog ifrån!

Röde Baronen hade tjuvstartat och var färdig med sina två varv på cerise slingan innan kl 10!

Söndag 24 maj. Hur skulle vädret bli idag då. Det var ostadigt. Men en kik på DMI’s radarbild gav ett lugnande besked. Det såg ut som om det mesta dragit förbi och skulle det regna så verkade det bara bli några stänk. Men för säkerhets skull så packades regnjackan med i ryggfickan innan Elitaren började rulla mot Saxtorp och mötesplatsen vid Fotbollsgolfen. Kicken mötte upp strax innan där. Man var ute i god tid så ett ”ärevarv” runt via Stora Byvägen. Väl tillbaka igen så stod Snabbe-Per där och väntade. En liten stund senare så kom Grand Old Man, Bokis rullande från Kävlinge. Röde Baronen dök plötsligt upp på sin MTB. Han hade vart ute på en tidig runda, två varv på cerise slingan. Nu skulle han hem och äta frukost. Han gillade inte blåsandet så därför hoppade han racercykling till förmån för MTB.
När klockan var tio slagen så var det dags att rulla iväg. Vinden var västlig med en liten dragning åt nord. Så kosan sattes norrut för att ta en ”Spargodtrunda”. Härlig medvind från Saxtorp till Annelöv och vidare mot vägen mellan Trää och Billeberga. Sedan blev det lite motigare både vind och några motlut. Men det var inte något som bekom Snabbe-Per som trampade på utav attan och drog ifrån den lilla klungan. I Billeberga så kom det något enstaka stänk. Kicken, Solskenscyklisten, blev alldeles från sig. Dags att sätta på sig regnjackan, menade han och stannade vid stationen och trasslade på sig sin gula regnjacka. De övriga tre fortsatte så sakteliga mot Sireköpinge.

Vid Brödåkra så började det regna på riktigt. Elitaren stannade till för att kränga på sig sin regnjacka medan de andra tre fortsatte mot Spargodt. Det var skönt att få på sig regnjackan, tyckte Elitaren, för nu var det regn på riktigt även om det inte var störtregn. Vid Spargodt så väntade trion på Elitaren. Det stod där och gapade likt fågelungar som vill bli matade. Dessa tre cyklister ville ju just bli matade. Elitkakspåsen hivades fram och bjöds runt. Skönt nog så hade regnet lagt sig och det verkade nästan som solen ville kika fram. Men icke. Så var det upp igen i sadeln och rulla vidare ut på 110:an för att snart svänga av mot Ottarp. Så började det droppa igen. Motvind och regn. Som tur var det inte så häftigt regn, men ändå…
Ottarpsbacken bjöd på sedvanligt motstånd. Men det bekom inte Snabbe-Per som susade uppför och lämnade en allt större lucka. Kicken blev triggad och hojtade ”Jag ska köra fatt honom” och s trampade han på så att Bokis och Elitaren kunde se hans gula regnjacka försvinna allt längre bort. Uppe efter krönet så samlades man ihop igen. Ner till Härslöv där det ropades till Vargen när man passerade innan det var dags för Härslövsbacken. Bokis och Elitaren var båda blåa i ansiktet av backarna, men de båda andra verkade oberörda. Utförslöpan mot Säby så var det så pass med motvind att man fick trampa på för att komma upp i trettio knyck. Lite blåsigt alltså.

I Landskrona så svängde Kicken och Snabbe-Per höger medan Bokis och Elitaren tog vänster förbi Halldén Mattor och sedan stationen. Snart var man ute på cykelvägen mot Häljarp och där blev det medvind. I Saxtorp svängde Bokis mot Kävlinge medan Elitaren fortsatte mot Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona (vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen).

Snabbe-Per drar ifrån.
Elitkakspaus vid Spargodt.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 4 =