Makadampunka i Svenstorp!

Lövis, Bokis, Kicken och Anna stod och väntade i Saxtorp när Elitaren anlände.

Söndag 28 juni.  Lite svalare väder var utlovat och även någon droppe regn. Skönt med de där graderna lägre temperatur. Så i lycran  och iväg till samlingen i Saxtorp. På plats där när Elitaren anlände var redan Anna (som lovade att inte vurpa idag), Lövis, Kicken och Bokis. Efter en stund så kom även Duncan inångande en minut över 10. Han hade slagit personligt rekord på sträckan Landskona-Saxtorp, så man väntade några minuter till så han ficke en mer normal andningsfrekvens innan man rullade iväg. Vinden var sydostlig spå en Getingerunda fördes upp på agendan. Iväg till Dösjebro-Södervidinge-Stora Harrie. Duncan gick ganska snart fram i spets och drog upp tempot. Efter ett tag så ombads han släppa lite så att inte Bokis och Elitaren blev blåa i huvudet. Efter Stora Harrie så var det Krutmöllan. Här hojtade Elitaren att det var bergspris vilket fick Duncan och Kicken att satsa för fullt i backen upp från Kävlingeån. Kicken var den som drog längsta stråt. Därefter Håstad – Svenstorp och där hände det. I god fart passerade man Svenstorps Gods. Men man hade dragit ut en massa makadam på vägen och när klungan kom där i 35 knyck någonting så han man inte reagera fullt ut. Punka bev det på bakhjulet för Elitaren. Så i skuggan av ett stort träd vid Godset så byttes slangen och efer en stund gick det att rulla sista biten genom Igelösa till Getinge.

Som vanligt blir det stopp för Elitkaka där innan man fortsätter uppför backen mot Odarslöv. En lång och seg backe så det pustades och stånkades, men upp kom man och kunde vika av mot Råby och förbi Anstalten. Efter Råby på väg mot Vallkärra så hördes det några bekanta röster. Det var White Lady och Johnny va Geöur du som kom ifatt. När man skulle korsa vägen me´llan Lomma/Lund – Kävlinge så gick man över på cykelbanan och rullade under vägen medan White Lady och Johnny va Geöur du fortsatte rakt fram och blev stående vid stoppet. Sedan syntes de inte till något mer. Genom Vallkärra och så Stävie. Där tog Bokis av för att rulla hem till Kävlinge medan de andra fyra körde via Borgeby Slott till Lödde. Här blev det ett kort stopp så att Elitaren kunde frigöra sin vänsterfot som klämde. Lite lossad skossing så gick det igen till Hänkelstorp. Hela svansen hängde på Elitaren ända hem. Alla tre ville ju införskaffa var sin burk med Elitarens premiumhonung. Mend lätt fjät kunde de sedan rulla vidare mot Landskrona med var sitt halvkilo dunderhonung i rygfickan.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då cyklar vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona. Vid Veidekke/Bodbörsen/Saxtorp Trading.

Gänget på väg mot Getinge med en glad Lövis i spets.
White Lady och Jhonny va Geöur du tog inte cykelbanan mot Vallkärra.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 6 =