Tre med och en utan, när det blev droppar på rutan!

Här ser vi ”Hemliga gruppen” susa värdshus förbi utan att stanna.

Söndag 5 juli. Juli är statistiskt sett årets nederbördsrikaste månad. Starten på juli visar att man försöker leva upp till detta med 22 mm hittills varav det mesta föll under gårdagen. Då temperaturen hade halkat ner en bit under tjugostrecket så blev det långärmat på innan Elitaren rullade iväg till Saxtorp längs den farliga och av cyklister illa beryktade Grand Prixvägen. Men underligt nog var det inte en enda bil som körde om på den knappa halvmil som vägen är. Det var bara mötande bilar. Skönt!  I Saxtorp så kom en klunga på tre cyklister mötande. Hemliga gruppen med bl a Hillis & White Lady och så undras om den tredje inte var Johnny va Geöur du som susade vidare utan att stanna till vid Fotbollsgolfen. Där vid Fotbollsgolfen så stod Bokis, Bosse Bus och Kicken.
Några fler kom inte så gubbaklungan rullade iväg ut mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Mannen med VM-pistonger till ben, Bosse Bus, tog första förningen i motvinden. Sydvästan rådde så söderut gick det längs Barsebäcksvägen ända ner till Barsebäckstrand där Mr Bus tog vänster mot Barsebäcks by. Härligt att komma till ett medvindsparti. Brusandet och dånandet i öronen försvann som av ett trollslag.
Så var det Elitarens tur att ta över förningen. Bosse Bus hade ju dunkat på i motvinden i bortåt en mil så en avlösning var på sin plats. Medvind är också en av Elitarens favoriter. Så snirklade man sig igenom Barsebäcks by och vidare till och igenom Sandskogen och Löddeköpinge. Ut på cykelbanan mot Borgeby. Lite småstänk var det av och till. Men innan Borgeby så började det regna mer på riktigt. Det blev ett kort stopp för att ta på sig regnjackorna. Ja inte Bokis som fortfarande inte köpt någon regnjacka. Så vidare mot Flädie och sedan Habo Ljung. Lite regn och lite uppehåll men blåsandet var konstant. I Habo Ljung så var det Elitkakspaus som vanligt innan man vände hemåt.

Det blev lite mer regn. Det stämde bra med vad som DMI’s radarbild hade prognostiserat  för dagen. Att regn skulle dra in vid elvasnåret och det skulle vara lite lättare söderut och mer regn ju längre norr ut man kom i Skåne. Regn eller inte. För att komma hem så måste man trampa på. Extra lätt går det ju i medvind som man hade. Bjärred och Borgeby avverkades i rask takt. I Löddeköpinge så vek Bokis av mot Kävlinge medan de övriga tre gubbarna fortsatte norrut. I Hänkelstorp så vek även Elitaren av för att åka hem och klappa om sina bin.

Nästa träning på torsdag. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona kl 18.00!

Här har Bosse Bus blivit avlöst i dragandet.
Elitkakspaus i Habo Ljung. Bokis stretchar ut slanorna i bakgrunden medan Kicken och Bosse Bus ser buttra ut. Smakade inte Elitkakorna idag?
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =