Spaghetti-Håkan siktad!

Bokis, Anna och Kicken var på plats när Bosse Bus och Elitaren anlände till Fotbollsgolfen.

Söndag 12 juli. Högsommarvärmen är som bortblåst ja och blåser gör det ju också. Runt  femton grader och så frisk nordvästlig vind som allt emellanåt ackompanjeras av en och annan regnskur. Men, mandom, mod morske män. Det är bara att hoppa i lycran och grensla springaren. Så iväg till Saxtorp för att möta upp andra träningssugna. Det märks att det är semester nu. Väldigt lite trafik på Grand Prixvägen, nästan ingen trafik alls. Skönt! På Stora Byvägen så kom Bosse Bus mötande och svängde av strax innan Elitaren för att rulla den sista biten till mötesplatsen vid Fotbollsgolfen. På plats där var redan Anna, Bokis och Kicken.

Efter lite vanligt prat så bestämde man sig för att köra norrut, mot vinden för att få medvind på hemvägen. Så ut på etthundratian mot Bjuv för att sedan vika av mot Kvärlöv. Det började stänka lite och när tredje vattendroppen träffat Kicken så hojtade han att det var dags att stanna för att ta på sig regnjackorna. Vi kan vänta till vi vikt av mot Kvärlöv, tyckte Elitaren som låg först. Och så blev det. När man stannat och det nästan inte kom några droppar alls så undrade Elitaren och det verkligen var lönt att ta på regnjackorna. Ja, tyckte Kicken, egentligen vill jag det bara för att se Bokis ta på sig sin regnjacka. Han har ju inte haft någon sådan innan i år. Men dagen till ära så j-lar idet!

Iklädda sina regnjackor fortsatte man sedan till och genom Kvärlöv. Norrut såg man ett regnväder som drog österut. Planerna lades om och man beslöt sig cykla söderut istället för att inte cykla ikapp regnet. I Annelöv så blev det höger mot Dösjebro för att sedan svänga vänster mot Dagstorp. Fortfarande väldigt lite trafik. Perfekt för en cykelrunda. Turen gick vidare till Kävlinge via Västra Karaby – Hög. I Kävlinge så tog man cykelstigen över ån mot Vikenbadet för att sedan pinna på till Stävie. Här vid kyrkan blev det stopp och Elitaren hivade fram Elitkakorna. Ja, Kicken var ju blek om nosen och höll nästan på att svimma, så det var hög tid att få lite energi i honom.

Efter Elitkakspausen så var det vidare mot Borgeby slott för att sedan ta cykelvägen till Löddeköpinge. Vid rondellen där så vek Bokis av och rullade hem till Kävlinge medan de andra tre fortsatte norrut. En bit norr om Löddeköpinge så mötte man en klunga cyklister med Spaghetti-Håkan i spets! Swish så hade de passerat. Precis innan man var framme vid Passagevägen/Lupinvägen så blev man omkörda av en silverfärgad VW i hög, väldigt hög fart (det är 50 km/h som gäller). Femtio meter längre fram skulle han svänga vänster in på just Passagevägen/Lupinvägen, precis som Elitaren. Eftersom det kom mötande bilar så fick han vänta så att alla tre var ifatt honom där. Lite som det kan vara i det militära; skynda på att bli klara så ni har tid att vänta sedan…
Nästa träning på torsdag. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar kl 18.00 från Lamellgatan i Landskrona.

Ett stort ögonblick fångat på bild; Bokis tar på sig regnjacka!
Här ser vi Spaghetti-Håkan huka sig ner över styret så att han kommer med på bild…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + sju =