Tänk på att långa ekipage är LÅNGA!

Dessa fyra stod och väntade på Lamellgatan när Bokis och Elitaren rullade in.

Torsdag 16 juli. Så hoppas vi på att sommarvärmen kommer tillbaka igen. Idag var det nästan 20 grader varmt och inget regn men blåst… Nordvästan, så det var till att spetsa näsan och borra sig igenom vinden på väg till Landskrona. Men som vanlig skedde det incidenter på Grand Prixvägen. En gul buss från Skånetrafiken körde om Elitaren. Föredömligt gick förare helt över i mötande fil. Men så fort föraren passerat så började han svänga in. Bussen höll runt de lagstadgade 50 km/h medan Elitaren låg på 30-35 km/h. Så när bakänden på bussen passerade Elitaren så var det bara en eller två handsbredder tillgodo! Det är väldigt vanligt att de som kör längre ekipage, bussar, hästtransport, släpvagn, husvagn etc inte tänker på att de har ett långt ekipage och att en cyklist inte är stillastående. (Den värsta incidenten på detta vis var när Elitaren blev inklämd och fångad mellan bil och släp för några år sedan). Detta är något alla måste vara uppmärksamma på. HELA ekipaget måste vara förbi innan man svänger in. Annars kan följderna bli fatala!

I Saxtorp så blev det till att vänta ett par minuter då han var där i god tid. Bokis kom som vanligt punktligt och så kunde man fortsätta dunka motvind till Landskrona. En handfull träningssugna var på plats. Bl a Hasse och Punkan. Som vanligt blev det lite dividerande om vilken runda man skulle ta innan man rullade iväg. Men cykelvägen genom stan för att sedan ta sig an Glumslövsbacken som första utmaning. Oh yes, nu var det bara till atttrampa på och försöka få ner syre till benen. En MTB:are kom mötande. Tro fan om det inte var Lille Skutt som njöt av utförsåkningen! Som vanligt så sprack klungan i backen men uppe i Glumslöv så samlade man hop sig igen och fortsatte mot Kvisttofta.
I tunneln under motorvägen så stod en röd Seat stilla, parkerad? Mitt på vägen. Men när klungan nästan var där så vålade den spanska folkavagnen iväg så det tjöt i däcken. Hela klungan höll på att köra av vägen som man skrattade. Vilken fåne…
Idag var det Punkan som med myndig röst pekade och beordrade vägval. Mot Kvistofta och sedan Gantofta – Bårslöv och några andra okända orter. Alltså inte de allra vanligaste cykelslingorna. Vinden hade avtagit något vilket den brukar göra när det är dags att få den i ryggen.

Så småningom så närmade man sig Bälteberga där det blev ett stopp utanför godset för inmundigandet av Elitkakor, En kort paus innan det var dags att rulla nerför Bältebergabacken. För ovanlighetens skull så tog man inte Ottarpsbacken utan fortsatte ut till 110:an och sedan ner och igenom metropolen Tågarp. Sedan låg nästa utmaning där. Rönnebergabacke. Tjoho, här kommer vi. Strax efter krönet hade första stannat för att vänta in de andra. När man sedan rullade iväg igen så svängde Bokis, Elitaren och en Asmundtorpare av mot Asmundtorp medan de andra rullade rakt fram mot Landskrona.
Asmundtporparen hade fasligt brått nerför. Fullt tryck i pedalerna medan de båda gubbarna tog det lugnt. Efter ICA i så svängde Bokis och Elitaren mot Häljarp för att rulla hem via Saxtorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp kl 10.00. Då samlas vi vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen,

Här jagar bergsaporna uppför backen i Bårslöv.
På väg hemåt med den numera svaga vinden i ryggen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 6 =