Bokis ryckte i Härslövsbacken!

Bokis och Karamell-Anna vid samlingen.

Söndag 19 juli. Vilken dag! Blå himmel och i stort sett vindstilla! Vindstilla är ju en ren bristvara i Skåne. Allt som oftast blåser det så att man får ha extra lim på toupén för att den ska sitta kvar. Men så inte idag. Precis när Elitaren skulle rulla iväg så dök Kicken upp. Han var nyfiken på att se försäljningskupan som Elitaren byggt. En ”Bikupa” där man kan köpa honung via självbetjäning och betala med Swish. Försäljningen öppen 24/7. När Kicken beundrat kupan färdigt så rullade man iväg mot Saxtorp för att möta upp fler träningssugna där. På stora byvägen så mötte man Bosse Bus. Vid fotbollsgolfen stod det en rosa karamell och lyste sidan om Bokis. Det var Anna som införskaffat en signalcerise cykeltröja. Snygg och dessutom så syns den väldigt bra!

När klockan var tio slagen så rullade man iväg. Anna ut i skogen mot Järavallen och gubbarna tog en tur norrut via Stora byvägen- Barsebäcksvägen- Häljarp-Asmundtorp. Det vara Bosse Bus som visade vägen. Nu skulle Rönneberga backe avverkas. Bosse bus drog iväg i motlutet och Kicken hängde på. Bokis och Elitaren tog det lugnare. Uppe på krönet mot Vadensjö så var man samlade igen. Vidare in i Vadensjö för att sedan svänga mot Härslöv där man passerade Bonde Söker Fru bonden och strax därefter den nerbrunna knarkfabriken. Ut för att ta den sista delen av Härslövsbacken. Bosse Bus och Kicken drog iväg som vanligt. Plötsligt spratt det till i Bokis som trampade på och försökte jaga ifatt de båda andra medan Elitaren lunkade på i sin takt.
Via Kvistofta – Gantofta så kom man till sist ut vid Råå vattentorn. Här blev det lite spännande. För att komma in på cykelvägen så fick man först studsa på pavé (gatsten) och sedan grus i ett par omgångar. Men allt fungerade och till sist kom man ut på cykelvägen som går längs havet. I höjd med Rya Golfklubb så blev det Elitkakspaus på stranden. Det var ganska mycket trafik på cykelbanan så det blev ett lugnt tempo och mycket plingande på klockorna.

Efter Elitkakspausen så fortsatte man vidare mot och igenom Glumslöv för att sedan ta Glumslövsbacken utför. Den backen som man cyklat uppför i torsdags. Strax så var Kicken och Bosse Bus vid sina respektive hem medan Bokis och Elitaren hade två respektive halvannan mil kvar att trampa.
Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och samlas på Lamellgatan i Landskrona.

På väg mot Asmundtorp med Bosse Bus i spets.
Elitkakspaus på stranden vid Rya Golfklubb.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 3 =