Tuggatpappercyklister?

Det var tomt och öde vid Fotbollsgolfen denna dag…

Söndag 19 juni. Lördagens värme och solsken var som bortblåst nu på söndagen. Ja vinden också, faktiskt. Det var väldigt stilla men regnigt och svalt. Bara hälften så varmt som igår. 12 grader är knappast något man ens kan räkna till värme. DMI’s radarbild visade att regnet skulle ha dragit undan vid 10-snåret. Det var bara att komplettera trikåerna med armvärmare också och trycka ner regnjackan tillsammans med långa handskar i ryggfickan. Det var ett väldigt lätt duggregn när Elitaren rullade iväg till Saxtorp och mötesplatsen. Man fick faktiskt anstränga sig för att känna att det regnade. Visst drog man upp lite vatten från vägen, men det var inte så farligt alls.

Framme i Saxtorp med några minuter tillgodo så var det där alldeles tomt och öde. Även om klockan sedan blev några minuter över tio så blev det inte livligare för det. Men va f-n, tänkte Elitaren. Är träningskompisarna gjorda av tuggat papper eller papir mache som det heter innan översättning till Svenska? Ett ryck på axlarna och så fram med de långa handskarna innan det bar av ut mot Barsebäcksvägen för att ta en Habo Ljungrunda.

Det var verkligen helt stilla och skönt att det var minimal biltrafik denna söndagförmiddag. Ner till Barsebäckshamn, där de sista regndroppparna föll, och sedan vidare genom sandskogen- Lödde-Borgeby Slott-Flädie och vips var Habo Ljung nått. Idag blev det inte något socialt Elitkakstuggande. Nej, utan att stanna så vek Elitaren bara av in på cykelvägen för att börja knapra kilometrarna hemåt. Hemma igen så visade mätaren på 47 km och vist var det skönt att komma in i en varm dusch och framkalla det där riktiga välmåendet.

Långa handskar kom på innan cyklandet från Fotbollsgolfen .
Habo Ljung rundades utan stopp!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − 5 =