”Va fan e de om?”

Här ser vi Bokis swisha förbi Elitaren i Glumslövsbacken.

Torsdag 16 juni. Ännu en fin junidag. Blåsigt förstås men i övrigt fint väder. I Saxtorp så mötte Bokis upp Elitaren och så kunde de båda rulla vidare norrut mot Landskrona och Puls arena. Vinden var klockrent rakt emot. Men det var bara att mala på och ta sig vidare. Väl i Landskrona på cykelbanan bakom Biltema  så var det ett par yngre herrar eller äldre pojkar om man så vill som gick sida vid sida. Hyggligt axelbreda men nog ännu bredare på mitten. Pling, pling hördes från Elitarens pingla men inte en tillstymmelse till reaktion från de båda att lämna lite plats till de båda nalkande cyklisterna. Ett tryck på aerosolhornet fick de båda att hoppa till och dra sig lite åt sidan. När Bokis och Elitaren passerade så skrek den ene: ”Va fan e de om?” Det har ju blivit kutym att fotgängare går till höger istället som vad lagar och regler föreskriver, vänster.

Vid Puls Arena så var där redan en del träningssugna samlade: Fasanen, Silverpilen, Flärpen, Farstun, A-sson, Hurtbullen. Efter hand så anslöt även White Lady, Kålle, Punkan och ett par till. Man var rörande överens om att köra norrut för att börja med motvinden. Gänget med rakade ben for iväg först. Gubbagänget som bestod av Fasanen, Farstun, Kålle, Punkan, Bokis och Elitaren rullade i sin egen takt efter. Ut mot Curla för att sedan ta cykelbanan mot Glumslöv. Tugga sig uppför backen i motvinden. Fasanen hade pigga ben idag och drog iväg. Klungan sprack. Elitaren släppte lite på takten för att Bokis som låg på hans rulle inte skulle ha det för tufft. Det tog inte lång stund innan Bokis ångade förbi på Farstuns rulle. Gubbaj-v-l! Det blev till för Elitaren att trycka på igen för att kunna hämta in rymlingarna.

Väl i Glumslöv så gnetade man vidare till Rydebäck-Rya Gk-Råå. Där svängde man mot Gantofta och fick äntligen lite medvind. Härligt! Efter Gantofta så var det Kvistofta och Tomatens hus som stod på programmet. Där var det dags för Elitkakspaus och en massa snack om kroglivet i Landskrona.

Stärkta av godsakerna i Elitarens ryggficka fortsatte man sedan mot Aspan där Kålle, Farstun och Fasanen svängde höger mot Landskrona. Punkan, Bokis och Elitaren fortsatte till Härslöv där Punkan vek av för att ta Folketshusbacken mot Landskrona. De båda andra fortsatte till Asmundtorp där Bokis vände mot Annelöv medan Elitaren fortsatte vidare söderut.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Cykelbanan längs med Rya Gk med Öresund strax sidan om.
Elitkakspaus vid Tomatens hus.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =