Rödsprängd Farstu med andan i halsen!

Farstun torkar svetten ur pannan vid ankomst till Saxtorp.

Söndag 26 juni. Jodå, midsommarhettan fortsätter. Drygt 25 grader i skuggan vid avfärd till Saxtorp. Det var skönt varje gång det dök upp något skuggparti längs vägen. Alltid skönt med någon grad svalare temperatur. Precis tvärt om mot vårens turer där man letar efter solen för att värma sig. Same, same but different, som man brukar säga. Det var något hästerievenemang i ridhuset och Elitaren blev omkörd av två ekipage med efterhängande hästsläp. Som vanligt så är föraren omtänksam och lämnar gott om utrymme. Men så fort föraren passerat så börjar de svänga in. En cyklist som håller 30 knyck och bilen med hästsläpet runt 50. Vad händer då. Jo som vanligt så kommer hästsläpet farligt nära cyklisten. Förare med släp måst se till att hela ekipaget måste vara förbi innan man kan svänga in!

I Saxtorp så fanns det två filurer som väntade; Bokis och Lövis. Strax efter så kom även Disco-dunk. Precis på slaget 10 så kom en högröd Farstu med andan i halsen. Han hade kommit iväg lite väl sent då han inte ville missa 9-nyheterna så hade det blivit till att trampa på lite extra. Efter att Farstun hade fått tagit några djupa andetag rullade man iväg. Vinden var sydostlig så kosan ställdes mot Habo Ljung. Hela vägen längs Barsebäcksvägen så var det i princip skuggfritt. Det var egentligen inte förrän man kom till Sandskogen som man fick lite skugga.

Lödde passerades snabbt och så vidare till och förbi Borgeby slott och även området för Borgeby Fältdagar som öppnar imorgon, måndag. Även det idag i SDS skandalomsusade Metallteknik passerades i Flädie innan man strax anlände till Habo Ljung. In i ett smalt skuggbälte för att söka lite svalka medan man mumsade på Elitkakor och ljög lite.

Då var det dags att rulla hemåt genom Bjärred-Borgeby för att sedan ta sig mot Lödde. I Bjärred blev man omkörda av en svartklädd cyklist. Då svallade testostoronet hos Disco-dunk. Rökpuffar ur öronen på honom så jagade han efter, ikapp och om den fräckisen som vågade köra om. Vid tennishallen i Borgeby satt Disko-dunk och väntade in oss övriga. I Lödde så valde Lövis och Disco-dunk att följa med Bokis mot Kävlinge. Medan Farstun och Elitaren fortsatte norrut. I Hänkelstorp så vek Elitaren av hem medan Farstun fortsatte mot Landskrona.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena.

I Sandskogen så kunde man njuta av skugga på sina ställen.
Alla på rad i det smala skuggbältet vid Elitkakspausen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − sex =