Rakade ben & Nattpinkare!

Det droppade in cykelsugna efter hand.

Torsdag 30 juni. Tänk då är vi framme vid slutet av första delen av året. Bara ett halvår kvar till nyårsafton alltså. Det gäller att ta vara på alla fina dagar, njuta och cykla i varmt solsken. Sommarvärmen fortsätter även om man hotat med regn idag, En koll på radarbilden visade att det kunde nog komma några droppar söderifrån. Så regnjackan trycktes ner i ruýggfickan ifall om att det skulle komma väta. Det var till för Elitaren att rulla själv till Landskrona idag. Bokis hade dragit på sig någon eländig bacill eller virus som orsakade hosta. Kicken kom inte han heller. Han prioriterade spriten på Helsingborg-Helsingørfärjan istället.

Det dök upp några fler cykelsugna vid Puls Arena. Tuborg, A-sson, Punkan och några till. Som vanligt delade man in sisg i två grupper. En grupp för dem med rakade ben och en grupp för nattpinkarna. Det vara Punkan och Elitaren som utgjorde den sistnämnda gruppen. Eftersom vinden var sydostlig och regnet skulle komma söderifrån så beslöt man sig att köra söderut, mot vinden och förhoppningsvis igenom regnet istället för att köra med regnet och ha det hängande över sig hela rundan.

Det tog inte många tramptag innan gänget med rakade ben var försvunna ur synhåll. Punkan och Elitaren pumpade på i sin takt som definitivt inte var någon myssightseeingfart. Nädå, pulsen var ofta uppe på rött. Genom Landskrona och ner till Häljarp där man sedan tog Barsebäcksvägen till Barsebäck. De båda skiftades om att dra men det var Punkan som tog de längsta förningarna i motvinden. Över Gillhögsbacken var det medvind så utförsåkningen fick man bra fart utan att ödsla allt för många kalorier i pedalerna. Genom Sandskogen och Lödde för att fortsätta rakt fram till Hög. Vid vägen mot Västra Karaby så blev det Elitkakspaus innan man angrep backen mot Västra Karaby. I Hänkelstorp så vek Elitaren av medan Punkan fortsatte hem till Landskrona.

Nästa träning på söndag vilket även blir juli månads första träning.

Punkan laddar på mot Hög.
Elitaren och Punkan vid Elitkakspausen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + tio =