Åtta varv i Sundviksbacken!

Disco-Dunk & Kicken rastade Elitaren ordentligt.

Söndag 3 juli. Ännu en fin sommardag. Lite småsvalt i början men allt efter hand så blev det allt varmare. Kicken stod och lurpassade vid Hembageriet och satte igång att cykla när han såg Elitaren komma trampande. Jodå, han lovade bot och bättring i träningen efter allt sus och dus det varit den senaste tiden. I Saxtorp var det helt öde. Precis när man tänkt rulla iväg så kom Disco-Dunk rullande. Kicken hade bara fått halv permission idag så han tänkte köra norrut mot Rönneberga. Disco-Dunk och Elitaren visade sig kamratliga och följde med på det förslaget trots att den tilltagande vinden var av sydlig karaktär. Så bäst hade ju varit att cyklat söderut.

Disco-Dunk var full av hämndbegär då han fått bryta Vätternrundan på grund av nerkylning av regnet. Med vibrerande lårmuskler pumpade han på norrut mot Häljarp. Elitaren fick hicka av att kämpa för att hålla rullen bakom Kicken som låg tvåa. Hela pulsklockan var död, vilket säkert även Elitaren var i huvudet. Häljarp-Tofta-Asmundtorp och så uppför Rönneberga. Disco-Dunk försvann som en måsskit i dimman uppför Rönneberga, hela vägen till högsta toppen. Elitaren och Kicken hade bestämt att vika mot Härslöv och sedan Tomatens hus. Jodå, Disco-Dunk kom ner igen från backen och de med en speed som hette duga. Kicken och Elitaren höll på att åka ut i diket av bara fartvinden från honom. Ytterligare en cyklist kom efter. Det var en av Kickens Fixstjärnor, klubbkompisar alltså.

Nere i Vadensjö så vek Kicken av hemåt för att vara hemma inom stipulerad tid. Fixstjärnan jagade efter honom. Disco-Dunk och Elitaren fortsatte oförtrutet mot Tomatens hus. På vägen dit så mötte man två stora klungor Rynkebycyklister. Vid Tomatens hus så var det dags för lite paus och Elitkaka, vilket Elitaren kände sig lättad över. Disco-Dunktempot tärde på krafterna. På en bänk utanför entrén satt de båda och spanade in en Maserati, danskregistrerad sådan, från uppskattningsvis 80-talet. Ett klassiskt ”strykjärn”. Efter en stund så kom ägaren ut och mullrade iväg med åket.

Efter pausen så rullade man iväg mot Glumslöv där Disco-Dunk vek av och aviserade att han skulle ta åtta varv i Sundviksbacken för att få upp pulsen. Att cykla i nattpinkartempo var lite väl klent… Så de sista tjugotvå kilometrarna hem i den tilltagande sydvästanvinden fick Elitaren klara själv.

I Häljarp blev Elitaren omkörd aven Volvo med mindre än tio cm marginal. Det var vid en av refugerna i södra Häljarp. Tio meter innan refugen slutade och det var fritt område. En förare som klämmer sig förbi på det sättet torde ha en hjärna som påminner om ett urblåst äggskal. Helt tom och innehålslös. Bilen med Regnummer: WFO806 ägs av Inga Birgitta Ann-Sofi Åkerlund som bor på Nordgången 46 i Häljarp. Är det någon som känner henne så tipsa henna att inte låta den som köde bilen idag vid 12-snåret någonsin köra igen!

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena.

Ett kort stopp I Vadensjö innan Klicken och Fixstjärnan drog mot Landskrona och de båda andra fortsatte mot Tomatens Hus.
StrykjärnsMaseratin vid tomatens Hus.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − ett =