Gul cyklist nästan på bommen!

Kicken & White Lady var på plats när Punkan & Elitaren anlände till Puls Arena.

Torsdag 7 juli. Jamen det var väl ett fasligt blåsande. 6-7 m/s från nordväst enligt mannen med läderveken. Glädjande nog så verkade skurarna ha dragit bort. Men det var ändå bäst att gardera med regnjackan i ryggfickan, tyckte Elitaren och rullade iväg de halvannan milen till Puls Arena. Vid järnvägsstationen såg han Punkan komma farande på sin Bianchi. Dags att peta i en kugg till för att komma ifatt. Uppe så att han hade rull på Punkan så tryckte han på aerosolhornet för att avisera sin ankomst. ”För helvete” skrek Punkan när han så när hade kört rakt ut i spenaten. Han hade suttit och sovit på cykeln och nu blev han burdust väckt. Ja vilka kompisar det finns… Vid Puls Arena var det ganska tunt med cykelsugna. Kicken och White Lady stod där i en hörna när Punkan och Elitaren rullade in. Ytterligare en anslöt.

När det  var dags att rulla iväg så kom det några stänk vilket gjorde att de med rakade ben rullade hemåt medan gubbarna i nattpinkargänget rullade iväg. Det tog inte många tramptag innan regnstänken var borta och det såg allt ljusare ut från nordväst. Naturligtvis blev det en nordlig runda med den vinden. Ut ur Landskrona mot och igenom Tullstorp för att sedan gnaga sig uppför motlutet till Vadensjö. Sedan bar det av rakt igenom denna grönsaksort och vidare till metropolen Tågarp för att strax vika av mot Sireköpinge och tuffa uppför den överraskande tunga backen. Detta för att sedan leta sig till Spargodt via Brödåkra Norraby.

I sedvanlig ordning blev det Elitkakspaus där vid Spargodt innan man fortsatte trampandet. Nästa anhalt var Ottarp och backen där. Några meter  innan järvägsövergången så började signalerna blinka och plinga samtidigt som bommarna började gå ner. Precis då kom det en cyklist till, klädd i gult. Denne brydde sig inte om signaler eller bommar. Han hann precis över utan att få bom nummer två i huvudet. Men det var inte många millimeter tillgodo!

När tåget hade passerat och bommarna åter gått upp var det bara att ta sig an Ottarpsbacken, Tung som vanligt, men upp kom man. Vidare till Härslöv och sedan dagens sista klättring upp förbi Folkets Hus i Härslöv. Härifrån var det sedan utförsåkning eller medvind nästan hela vägen hem.

Nästa träning i Saxtorp på söndag kl 10:00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Elitkakspaus vid Spargodt.
Punkan & Kicken tuffar på i motvinden från Spargodt.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =