Antik cykeldator får inte kicken av Kicken!

Asmundorpskan, Kicken ovhDisco-Dunk var på plats när Elitaren anlände.

Söndag 10 juli. Blåsta på sommaren? Jo det skulle man kunna säga. Även om vinden avtagit från gårdagen så var det fortfarande ett förbakat blåsande. Eftersom vinden är nordvästlig blir det heller inte någon riktig värme. Skulle temperaturen komma upp i 20 grader så får man vara glad. Armvärmare på innan Elitaren satte iväg motvindsdunkandet mot Saxtorp. I Saxtorp så stod Asmundtorpskan, Disco-Dunk & Kicken väntande. Precis inna klockan slog 10 så rullade även Flärpen in. Kicken hade ett fullt sjå att få fart på sin något antika cykeldator. Disco-Dunk assisterade honom. Till sist när Kicken spottat på fingret så fick han pekskärmen att reagera. Att köpa ny cykeldator fanns inte på kartan. Detta trots att tekinska muséet är intresserade av han befintliga cykeldator. En så antik cykeldator saknas alltså i de museala samlingarna.

När väl apparaten kommit igång så rullade man iväg. Kosan var satt mot Vallåkra. Först fick då Häljarp-Asmundtorp avverkas. Här kom man ikapp och förbl ett par hästekipage där ryttare respektive kusk var klädda i trekantiga hattar. Krinoliner på väg? Motigt var det. Både backar och vind. Inte minst när man skulle tugga sig uppför Rönneberga. Asmundtorpskan gillade inte vinden utan bara spottade och fräste mot den. Hon fick ett tips om att ta vinden med ett leende istället. Då skulle det bli lättare…

Efter Rönneberga så susade man igenom Vadensjö-Härslöv och så var det dags för Ottarpsbacken. Turligt nog från det lätta hållet nu när man hade motvind. En härlig utförslöpa ner till T-korset där man svängde mot Bälteberga för att ta sig an den backen. Bältebergabacken är en seg rackare den också. Den som tycker att Skåne är platt som en pannkaka får gärna hänga med på en cykelrunda så får vi se om det är Skåne eller den inbjudna cyklisten som blir platt som en pannkaka!

Efter Bälteberga så får man ännu en skön utförslöpa mot Vallåkra. Denna lilla ort som är känd för sin bilträff och customiserade Volvobilar samt sin anrika stenkärlsfabrik, missa inte den om du är i faggorna. Vid stationen i Vallåkra så bjöds det på Elitkakspaus innan man rullade vidare hemåt. Ner till Aspan och så vidare mot Härslöv igen för att sedan attackera Folketshusbacken mot Säby. Där bjöds det på ännu en lång och skön utförslöpa. Nu även med en god medvind. Ja, det är grejer det! Vid T-korset så vände Disco.Dunk och Flärpen höger medan de andra tre tog vänster för att ta sig in till Landskrona. Här vek först Kicken av och vid Bilprovningen så vek Asmundtorpskan av för att ta cykelvägen hem till soffloccket i Asmundtorp. Elitaren fick mosa på själv den sista biten hem till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi tränar då med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena.

Elitkakspaus i Vallåkra.
Från Vallåkra och hemåt så fick man äntligen medvind.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =