Motvind & regn!

Kicken, Punkan & Giribaldi vid samlingen.

Torsdag 14 juli. En innehållsrik dag. Frankrike firar sin nationaldag medan vi firar vår kronprinsessa. Ovan på detta så är det också cykelträning. Mycket att fira alltså. När Elitaren gick ut genom dörren för att börja cykla till Landskrona och Puls Arena så såg han några riktigt tunga regnmoln norröver. Det var bara att vända på klacken för att gå in och sätta på sig regnjackan innan han rullade iväg. Det var en klok manöver för efter en kilometer eller så började det regna ganska ordentligt. Då ångrade han sig att han inte även tagit på sig skoskydden som an hade funderat lite på. Men nu var det så dags när det kalla vattnet kippade i skorna. Det var bara att bita ihop och trampa vidare. Allt efter hand så lättade regnet. Lagom till att passerat Axeltofta så upphörde det helt.

Vid Puls Arena stod Punkan och Giribaldi när Elitaren anlände. Någon minut senare så rullade även Kicken in. Kicken och Giribalde hade varit lite tveksamma till att cykla. Men när de tittat på radarbilden så hade de sett att det nog skulle vara slutregnat till träningsstarten kl 18:00. Vinden var av någon västnordvästlig art vilket så klart medförde att man cyklade norrut för att försöka få medvind på hemvägen.

Punkan och Giribaldi tog ledningen ut ur Landskrona och så mot Säby, Härslöv, Tomatens hus och vidare till Gantofta där man svängde höger mot Fjärestad. Det var skönt att svänga där. Äntligen så slapp man motvinden och kunde istället njuta av medvind! För att det inte skulle bli alldeles för bra så började det att regna igen. Vid Fjärestad kyrka stannade man för att sätta på sig regnjackorna. Ja, det vill säga Punkan & Elitaren som varit framsynta nog att ta med regnjacka… Bälteberga var nästa delmål innan man tog sig an att klättra uppför Col de Ottarp. Nere i Härslöv så stannade man till för att njuta av elitkakorna som Elitaren hade med sig i ryggfickan.

Stärkta av energitillskottet så tog man sig an Folkets Husbacken tillbaka mot Säby och Landskrona för att runda av träningen. Medan de tre Landskronaborna rullade hem till sina varma duschar så gnetade Elitaren på i ytterligare 15 kilometer innan han var hemma. Tursamt nog så var det medvind hela vägen!

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Regnvåt väg på hemfärden.
Elitkakspaus i Härslöv där man även lyckades fånga några solstrålar.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 3 =