Räven raskade över vägen!

Medvind! Då glider gärna Tuborg upp och drar…

Söndag 17 juli. Sommarvärmen var som bortblåst. Blåste gjorde det fortsatt från nordväst någonting. Även om det blåste mindre än de tidigare dagarna så var vinden väl kännbar att dunka emot. Armvärmarna kom på och vindjackan knölades ner i ryggfickan innan Elitaren ställde kosan norrut till Saxtorp. I Saxtorp var A-sson, Tuborg, Kicken, Asmundtorpskan & Disco Dunk redan på plats. Efter någon minut så kom även Lövis inrullande. Var skulle man köra denna söndag. Ingen ville ta stafettpinnen och peka ut rundan. Till slut så offrade Elitaren sig och föreslog en Spargodtrunda. Denna tanke bifölls omedelbart. Ingen annan ville ta på sig ansvaret för banläggningen.

Elitaren rullade iväg norrut på 110:an för att sedan vika av mot Kvärlöv. Då blev det medvind och Tuborg letade sig snabbt fram i spets. Att dra i medvind gillar han. Vid sin sida hade han Lövis. Igenom Kvärlöv och Annelöv där man tog vänster och åter fick motvind. Snabbt som en iller letade sig då Tuborg längst bak i den sjuhövdade klungan för att undkomma motvinden… Så fortsatte det hela rundan. I medvind visade han gärna upp sina muskler och så fort motvinden kom så…

När man sedan passerat Hedenborg och var på väg mot Sireköpinge så sprang det en luden räv tvärs över vägen. Snabbt gick det och på ett kick var den som uppslukad igen. Den kom från ingenstans och försvann till ingenstans igen. Denna naturupplevelse fick inte Cyklofånarna att slå av på takten utan man dunkade på norrut mot Brödåkra i motvinden. Väl där i Brödåkra vände man av mot Norraby och Spargodt där man i sedvanlig ordning stannade till för energiintag i form av Elitarens hembakade Elitkakor. Efter pausen var det dags att tänka på refrängen.  Asmundtorpskan tänkte extra mycket på refrängen och drog iväg snabbt ut mot 110:an. Väl där så samlades klungan igen och man kunde rulla vidare mot Ottarp och den berömda Ottarpsbacken som är lång som ett ösregn och seg som en kola. Men det som inte dödar, härdar heter det. De fem friska pågarna, ja pågar och pågar… Hur som helst var de snabbast uppe för Ottarpsbacken medan Asmundtorpskan och Elitaren kom pustande och stånkande en stund efter. Framme i Härslöv vände ”pågarana” höger medan Asmundtorpskan och Elitaren tog vänster mot Rönneberga för att sedan få en härlig utförslöpa till Asmundtorp där Asmundtorpskan kunde dra en lättnadens suck då hon var hemma. Eltaren fortstte sedan genom Häljarp via Saxtorp till Hänkelstorp. Var försiktiga när ni cyklar i tunneln under spåren vid Häljarps station. Där var det fullt med krossat glas.

Nästa tränig kl 18:00 på torsdag i Landskrona. Vi kör då med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena.

Tuborg & A-sson kalasar på Elitkaka.
Samling uppe på Ottarpsbackens högsta topp.
Dagens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 − 3 =