Rakade ben visade var skåpet skulle stå!

Kicken plockade Körsbär flitigt medan Flärpen avvek så fort han kunde. Surt sa han…

Torsdag 21 juli. Som tur var så kulminerade hettan på eftermiddagen då det var sisådär runt 32 grader. Men lite tunna moln drog in och värmen kröp ner under 30-strecket. Elitaren rullade iväg mot Landskrona i god tid för att kunna ta det lugnt och inte överhetta. Framme i god tid så var där ändå en som stod och väntade. Det var Flying Duchman som var på sitt årliga sommarbesök. Strax kom även bl a: Disco-Dunk, Punkan, Flärpen, Silverpilen, Kicken. Totalt vid avfärden kunde det räknas in åtta näsor och lika många cyklar. Avfärden ja… Så jäkla enkelt är det inte. Ingen vill föreslå någon runda. ”Elitaren, du kan väl klura ut något” hördes det. Nej, vi får variera det lite, tyckte Elitaren. Till sist så erbjöd sig Kicken att visa några mogna körsbär i Sireköpinge. Det kom inte några protester mot det.

Med Kicken i spets så rullade man iväg ut ur Landskrona för att strax njuta av medvinden mot och genom Tullstorp för att där tuffa sig uppför den långa sega backen till Vadensjö. Oj, oj, oj, vilken tur att man inte kör Tour de France där de ha ännu tuffare stigningar. Det räcker gott med backarna runt Landskrona! Efter Vadensjö var det metropolen Tågarp som stod på dagordningen. Kicken varnade för att det kunde ligga säd på vägen för att en traktor hade vält där tidigare under dagen. Lyckligtvis var det fint uppstädat så att inte ett enda kor fanns att se. Vidare en bit på 110:an för att efter backen mot Bjuv vika av mot Sireköpinge. Nu var man strax framme vid Kickens pallningsställe för körsbär.

Disco-Dunk hade inte tid att stanna utan bara fortsatte medan alla de andra stannade och lät sig smaka körsbären. Flärpen hostade, harklade och spottade när han fick smakat ett körsbär. Fy f-n vad sura! Utbrast han. Sura? Undrade alla andra. De är ju jättegoda. Klart att det kan vara tufft för sockergenerationen att smaka på naturens egna aromer och smaker. Allt måste ju inte vara sockersött.

Efter några minuters körsbärsmumsande så fortsatte man vidare. Efter Sireköpinge så vände man vänster mot Brödåkra. Hela tiden var det ett gäng med rakade ben som drog upp tempot. Om inte klungan sprack så ramlade i alla fall Elitaren av. Så var det här också på väg mot Brödåkra. Framme där så stod de välrakade redo att köra mot Norraby och Spargodt. Men si det ville inte Kicken som fortsatte rakt fram till Halmstad för att vika av mot Halmstad By. Kicken ville gärna visa Wideröra dit Alliansens avslutning ska gå. Ett stjärnlopp som tidigare gått i Kropp. Men där har nu trafiksituationen blivit för svår. På Kicken initiativ blir det loppet nu förlagt i Wideröra istället.

Från Wideröra fortsatte man sedan mot Bälteberga och Ottarpsbacken. Såklart ville de välrakade visa Elitaren var skåpet skulle stå. Men med den puls som blev så var det inte någon som kunde se något j-la skåp! Via Folkethusbacken i Härslöv gick sedan den sista biten till Landskrona där alla skingrades och körde hem till sitt. Den halvannan milen fick Elitaren stånka på egen hand.

Nästa träning på söndag k 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Elitkakspaus en bit efter Wideröra.
Flying Duchman på sitt årliga sommarbesök!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 2 =