En runda i det okända!

Det var gott om cykelsugna i Saxtorp: Farstun, Kicken, Asmundtorpskan, Fasanen, Disco-Dunk och The Flying Duchman.

Söndag 24 juli. Det är snabba kast i vädret nuförtiden. Förra veckans värmebölja med temperaturer på 30 grader och mer förbyttes snabbt till betydligt svalare temperaturer. Nu på söndagsmorgonen fick solen jobba på för att komma upp i hälften så varmt, 15 grader. Underligt tänkte Elitaren. I torsdags var det till att ha Resorb sport i vattenflaskan, idag så var det på med armvämarna ett par dagar senare… Jo, svalt var det på väg till samlingen i Saxtorp där redan ett antal träningssugna stod och väntad: The Flying Duchman, Asmundtorpskan, Fasanen, Disco-Dunk, Kicken och Farstun. Alltså blev det en septett som skulle träna idag. Som vanligt var det ett väldigt surr om var man skulle cykla idag. Men till sist satte Elitaren ner foten och menade en runda bort mot Svalöv skulle väl kunna passa. Jodå, förslaget godtogs och så rullade man iväg norrut på 110:an för att sedan vika av mot Kvärlöv-Annelöv-Billeberga-Sireköpinge. På vägen så mötte man ett annat gäng. Båda grupperna höll god fart så det var bara rumpan på den sista cyklisten som kom med på Elitarens foto. Så snabbt gick det!

I Sireköpinge så vände man höger mot Svalöv och trampade på friskt till man kom till Tarstad. Nu hör det till saken att ingen hade riktig koll på var man var eller hur man skulle ta sig vidare. Hur som helst så valde man att svänga mot Kågeröd. Som vanligt var det lite spurtdueller mellan Disco-Dunk och The Flying Duchman. Men man fick också se upp för Asmundtorpskan som ofta kom smygande förbi på insidan. Precis så som Nestorn brukade göra. Så alla, se upp för henne, hon är inte att lita på! Till sist kom man fram till ett T-kors på vägen mellan Sireköpinge och Kågeröd. Här var ett lämpligt ställe att ha Elitkakspaus, vilket man har haft där tidigare också under åren. Under pausen så beundrades The Flying Duchmans antenn som han hade fr att upprätthålla kommunikationen med yttre världsrymden. Antennen förevigades med Elitarens digitalkamera.

Nu var det dags för hemfärd. Samma sak nu. Et fasligt dividerande om vilken väg man skulle ta. Vägen mellan möllan vid Sireköpinge och Tågarp var det tydligen nylagd oljegrus på. Inget vidare att köra på. Resultatet blev till sist att man susade ner till Halmstad och vände av mot Halmstad by för att sedan komma till Kingelstad och vidare mot Ottarpsbacken via Bälteberga. Klungan sprack emellanåt och frontmännen fick slå av på takten lite så att svansen kunde komma ikapp igen. Ottarpsbacken var lika seg som vanligt. Farstun fick sig en kick när han trampade sig förbi Elitaren. Så var hans dag gjord!

I Härslöv så skilde man sig åt. Alla gubbarna till höger medan Asmundtorpskan och Elitaren tog vänster. Asmundtorpskan lämnades av i Amundtorp medan Elitaren fortsatte hem via Häljarp-Saxtorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi kör då som vanligt med Örestadcyklisterna och samlas vid Puls Arena.

Här har Asmundtorpskan smuget sig up i spets framför Disco-Dunk och Fasanen.
The Flying Duchmans antenn som ger honom kontakt med yttre världsrymden…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + fyra =