Orten där fisken stavas med flest å!

Kicken visade vägen ut ur Landskrona.

Torsdag 28 juli. Så återvände solen och vinden avtog. De senaste dagarnas rejäla blåsande var nu utbytt mot en laber västanvind och solen visade sig åter- Men temperaturen var en bra bit från de tidigare noteringarna. Med lite god vilja så visade kvicksilvret 20 grader. Ett helt okej väder att cykla i. När Elitaren klämt sig in i lycran bar det av mot Puls Arena i Landskrona för att möta upp andra träningssugna. Tre träningssugna var på plats när Elitaren rullade in. Efter några minuter så kom det ytterligare ett par till. Det var tydligen så att ett gäng har fått dille på att köra gravel så de dök inte upp utan höll sig på sina dammiga grusvägar.

Efter lite dividerande så föreslog Kicken en runda där man skulle ta sig raka vägen upp till fiskeläget där man kan få fisk som stavas med flest å! Ja vem kan slå Råå-å-ål? Alltså igenom utkanterna av Landskrona för att gå på cykelvägen norrut vid Curla. Strax var det dags att stånka sig upp för Glumslövsbacken. Lika seg som vanligt, skam den som ger sig. Elitaren tappade klungan som vanligt i backen. Detta trots att de körde i snacketempo. Elitaren hade dock inte luft nog för att snacka. Uppe för backen samlades man igen och fortsatte mot Råå via Rydebäck-Rya Golfbana. Framme i Råå vånde man av mot metropolen Gantofta för att sedan fortsätta mot Kvistofta.

Så fort man passerat skyltarna med Kvistofta så visade Kicken in klungan vid parkeringen utanför kyrkan. Vad skulle hända här? Det var dags för Elitkakor tyckte Kicken. Då fick han besked på att han snurrat till det. Elitkakspausen sker vid Tomatens hus ett par kilometer bort. Lite slokörad satte han sig på cykeln igen och trampade iväg med de andra på rulle. Eftersom det var lite senare på kvällen var det tomt och öde vid Tomatens hus. Öde sånär som ett par som höll på med någon manick i rapsfältet mitt emot. Kicken älgade dit direkt för att kolla upp vad de höll på med och fick reda på att de skulle kolla om det var dags att tröska rapsen.

Efter en stund när kakorna var uppätna rullade man vidare mot Aspan och Härslöv. I Härslöv så vände Peter, Kicken och Punkan mot Folkets Husbacken och Landskrona medan Herbert, Blackie och Elitaren fortsatte mot Vadensjö-Asmundtorp. Efter Asmundtorp var Elitaren ensam hela vägen hem till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Cykelbanan i höjd med Fortuna.
Kicken antastar bönderna som var ute för att kolla sin raps.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tolv =