Bokis återkomst övertygade!

Lövis anför klungan söderut på Barsebäcksvägen.

Söndag 31 juli. Sista träningen i juli och sommaren ler fortfarande mot oss med ett någorlunda varmt leende. Svag vind från sydsydost någonting och sisådär 20 grader varmt. Ett bra cykelväder allts. Elitaren hoppade med glädje i trikåerna och rullade iväg mot Saxtorp. På Hagensvägen kom Kicken vinglandes till möte. Vid Fotbollsgolfen stannade de båda oh väntade in fler träningssugna. Se där, vem som dök upp, om inte Bokis. Den senaste månaden har han varit sjuk. Troligen en släng av Covid-19 men nu var det alltså dags att rulla ut igen. Strax efter Bokis så kom även Lövis inrullande.

Elitaren föreslog en Habo Ljungrunda vilket inte någon hade något emot. Skulle man vilja cykla någon annan runda så hade man också fått fulla ansvaret att visa vägen hela tiden. Ansvar är något som de flesta vill undvika… När klockan var några minuter över tio rullade man iväg mot Stora Byvägen för att sedan ta Barsebäcksvägen till just Barsebäck. Där gled man in på cykelbanan som leder över Col de Gillhög. Bokis visade sig vara förvånansvärt pigg och alert i benen. Visst körde man inte för fullt. Men det var ändå inte något lustempo. Man måste ha med sig att Bokis inte cyklat på runt en månad på grund av sjukdomen. Imponerande! I god fart passerades alla sedan gammalt kända orter. När man vände mot Flädie vid Borgeby Slott så anslöt sig en femte cyklist till klungan. Han hängde med på rulle till Flädie. När Cyklofånekvartetten svängde vänster för att ta sig mot Habo Ljung så tackade han för rullen och fortsatte vidare rakt fram.  När det var en kilometer eller så kvar till Elikakpausplatsen så satte Kicken och Lövis en riktig rulle. Bokis och Elitaren hängde p en bit men sedan fick de släppa och se avståndet till de andra två bara fortsätta öka.

Framme vid bommen som sitter i början på cykelvägen var det dags att hiva fram påsen med Elitkakor och utspisa alla. Efter att kakorna var uppätna och allt ljug var ljugit rullade man norrut igen och hemåt. Nu drogs tempot upp lite. Bokis, den sega gubbaj-v-ln bara pinnade på med ett leende. Inget knot eller pustande här inte. Igenom Bjärred och Borgeby för att ta sig vidare till Lödde. Bokis låg hela tiden bakom Lövis för att ha koll på honom så att han inte ryckte eller hittade på något annat. Uppe från Åbacken vid rondellen blev det ett kort stopp innan Bokis fortsatte till Kävlinge och de andra tre rullade vidare norrut.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi tränar då med Örestadcyklisterna och samlas vid Puls Arena.

Elitkakspaus i Habo Ljung.
Bokis jagar Lövis för att hålla koll på honom så att han inte hittade på något…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =