Blackie refugcyklade!

The Flying Duchman och Flärpen i spets!

Torsdag 4 augusti. Så var sommarhettan tillbaka idag. 32 grader visade en glödhet termometer. Det var alltså till att ladda ena vattenflaskan med Resorb sport. Upp i sadeln och iväg till samlingen vid Puls Arena i Landskrona. Sydvästanvinden gjorde turen lättrampad för Elitaren. I god fart med hög kadens nalkades Landskrona. Vid två tillfällen jagad av rytande traktorer men ingen av dem hade fart nog att köra om. Väl i Häljarp blev det lite lugnare när det byttes till lokalgator och cykelvägar istället för stora vägen. Vid Puls Arena så rullade The Flying Duchman in framför Elitaren. På plats var redan Asmundtorpskan, Flärpen, Farstun, Punkan och Blackie.

I vanlig ordning var det inte någon som ville föreslå runda för kvällen. Till sist så beslöt man sig för att rulla ut till Billeberga och rulla ner mot Trää. Flärpen, Blackie och The Flying Duchman var flitiga på att ligga i spets och drog upp ett bra tempo. Vid några tillfällen så sprack klungan och man fick vänta in. Alla la manken till så det var nog oväntat få gånger som det sprack.

I Trää rullade man mot Annelöv för att där vika av mot Dösjebro. Här blev det en liten incident. Vid en av chikanerna så delade klungan sig. Vissa körde på vägbanan och nägra på gångbanan till höger. Men inte Blackie som valde sin egen väg och körde rakt fram och var nära en vurpa då han körde rakt över refugen… Som tur så undkom han med blotta förskräckelsen. I Dösjebro vek Farstun och Blackie av för att fortsätta ut till Saxtorp och hem medan den resterande kvintetten fortsatte till Karaby lycka för att där svänga mot Hofterup.

Framme vid Grand Prixvägen var det först lite olika tankar. Till sist blev det norrut. Punkan föreslog att Elitkakspausen kunde tas hemma hos Elitaren så att alla kunde doppa kakorna i honung. Alltså svängde man av in till Rotundan och hem till Elitaren för Eltikakspaus. Inte nog med Elitkakspaus för alla fick även med sig en burk honung hem.

När alla rullade iväg så gick Elitaren in för att duscha. Nog cyklat för idag. Nästa träning på söndag i Saxtorp kl 10:00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Punkan trampar på och visar sin svettiga bringa.
Elitkakspaus och honungsutdelning hemma hos Elitaren.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =