Snabba temperaturväxlingar!

Lövis la sig i spets redan på Stora Byvägen för att sedan dra hela vägen ner till Barsebäckshamn.

Söndag 7 augusti. Det är snabba vändningar nuförtiden. Torsdagens 32 gradiga värme var nu nästan halverad. 18 grader och en skaplig västsydvästlig vind. Det var bara att plocka fram armvärmarna och för säkerhets skull även trycka ner regnjackan i ryggfickan. Det skulle ju kunna komma någon skur. Iväg till Saxtorp där det var alldeles tomt och öde. Asmundtorpskan hade ju lått meddela att hon inte kom idag men skulle kompensera det med att komma på torsdag istället. Kicken hade också meddelat frånvaro för at han skulle i bästa Sherlock Holmsanda åka till Fjällbacka för att hjälpa Camilla Läckberg att lösa några konstiga mord. Några minuter i tio så rullade Lövis in och strax efter kom även Bokis. Precis på slaget så kom The Flying Duchman i en rasande fart. Han var lite sent ute då han hade kommit på att bakhjulet var så slitet att cordväven syntes.I bästa Tour de Francemekarstil hade bakdäcket bytts i en hiskelig fart. Sedan fick de Holländska spirorna pumpa på duktigt för att hinna i tid, vilket han också gjorde.

Elitaren föreslog en traditionell Habo Ljungrunda med dagens vindförhållande. Föga upphetsande men ingen hade något att anföra där emot. Tramp iväg mot Stora Byvägen för att sedan svänga söderut på Barsebäcksvägen mot just Barsebäck. Lövis gled elegant upp i spets och tog hela förningen till Barsebäck i den lite jobbiga kantvinden som även var lite emot. Det var skönt när man kunde vika av på cykelbanan vid Sjöbo skola. Medvind är ju alltid uppiggande för en cyklist! Upp över Col de Gillhög och vidare mot Lödde genom Sandskogen.

När Lödde var avverkat så fortsatte man mot Borgeby slott där man återigen fick lite medvind tills man svängde mot Flädie. Då fick man åter den utmanande kantvinden att tampas med. Men då är det bara lite drygt sex kilometrar kvar till Elitkakspausen. Alltså var det bara att trampa på för att efter Elitkakspausen kunna få lite medvind på hemvägen. Strax innan man var framme i Habo ljung så började det stänka lite. Under Elitkakspausen så tog det i lite så att marken blev blöt. Turligt nog läade träden även för regnet och Cyklofånarna slapp bli genomvåta.

Så var det dags att sätta fart norrut igen. Lyckosamt nog så avtog regnet igen och man slapp klämma in sig i någon regnjacka. Det blev inte väldigt mycket medvind på hemvägen. Däremot en lika jobbig kantvind som under trampandet till Habo Ljung. I skapligt rask takt avverkades hela sträckan till Lödde. Där stannade man till för att vinka av Bokis som då fortsatte mot Kävlinge och sofflocket på Unionsgatan. Detta medan The Flying Duchmna, Lövis och Elitaren rullade vidare norrut i god fart med Elitaren i spets. Men i höjd med Håkantorp så kroknade han och The Flying Duchman tillsammans med Lövis tog över dragjobbet.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Då tränar vi med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena.

Kaugepaus i det torra under de skyddande träden i Habo Ljung.
Bokis ligger som en plåsterlapp bakom The Flying Duchman genom Borgeby.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =