Svettig runda!

Tre förväntansfulla cyklister stod och väntade.

Torsdag 18 augusti. Visst kom det  en skvätt regn och lite åska på förmiddagen. Men det rådde inte på eftermiddagens och kvällen tryckande värme. Bokis hoppade på grund av värmen. Ett vettigt val när man är i hans ålder. Över huvud taget ska man ta det försiktigt i värmen. En lättare cykelrunda borde man väl kunna klara av. Iväg till Puls Arena i Landskrona. Där stod redan några cyklister, bl a Kicken och Disco Dunk. Efterhand anslöt det fler, bl a Punkan. Det var lite marigt att klura ut var vinden kom från. Flaggorna pekade på olika håll. Men Elitaren hade haft medvind upp till Landskrona och sedan var den lite mera emot.

Man satsade allt på ett kort och drog söderut, mot Barsebäck. Ner genom Axeltofta och sedan höger ut på Barsebäcksvägen. Det var skönt att komma ut längs Öresund. Det blev lite svarare då. Här mötte man ett flitigt gäng där bla a Pontus p var med och trampade. WE-cyklisterna från Lödde.I höjd med Barsebäcks golfbana så signalerade gruppen med rakade ben att de skulle öka tempot lite så att gubbarna i nattpinkargänget fick klara sig själv. Denna snabba trio försvann ganska snabbt ur sikte. Nattpinkargruppen gnetade på i sitt tempo. Mot Hofterup för att sedan vika av mot Barsebäcksby via Hofterups kyrka. Genom Sandskogen till Lödde och sedan vidare mot Hög. Där blev det Elitkakspaus.

Sedan var det dags att tänka på refrängen. Styret ställdes norrut mot Västra Karaby längs Örestadcyklisternas gamla tempobana. Alla njöt av medvinden. Det blev ju synnerligen lättrampat. I Västra Karaby tog man sikte mot Hänkelstorp via Karaby lycka. Nu var det inte många tramptag kvar innan Elitaren var hemma igen. Han vinkade Hej då till de andra när han svängde in på Passagevägen.

Punkan med andan i halsen…
Det gällde att vara snabb. Fotografera nu i början så att Kicken ligger i spets.Om en liten stund smyger han sig bak igen…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =