Tröskade på genom dimman!

Här trampas det på i solskenet!

Söndag 4 augusti. Mannen med läderveken hade hotat med regn och åska idag. Men när persiennerna vippades upp på morgonen så visade det sig en blå himmel med en varm, gul sol. Inte ett åsk- eller regnmoln så långt ögat kunde se. Det var bara til att klämma sig i trikåerna och grensla springaren för att rulla till Saxtorp. På plats där var det redan tre cykelsugna. Strax efter Elitarens ankomst så rullade även Bokis och Femman in. Kicken rullade på sin MTB och visade stolt upp sin Camelbak som han inköpt på rea. I år skulle han bli farlig på Cykelvasan, hade han tänkt sig. Med två liter på ryggen så skulle ju han inte behöva stanna vid någon kontroll, Bara låta sina explosiva ben jobba på hela vägen. Så när racerkvintetten rullade ut på asfalten så vinkade Kicken och försvann ut bland fästingarna i terrängen.

Kosan var inställd på Getinge. Ja inte Halländska Getinge utan den lilla by som ligger vid Gårdstånga. Via Dösjebro-Södervidinge-Stora Harrie-Krutmöllan- Svenstorp-Igelösa- Getinge. Det var motvind dit så alla såg fram emot att ha den labra brisen med sig på hemvägen.

Det märks att det börjar bli höst. Det var full aktivitet på åkrarna. Det tröskades till höger och vänster. De stora tröskorna rullade fram över de torra åkrarna. På sina ställen körde de i bredd. Enorma dammoln drog in över vägen. Det var till att försöka hålla andan tills molnet var passerat. Men det gick inte riktigt. Det var rena Lützendimman att plöja sig igenom. Hela tiden hölls en god fart. Mjölksyran hade en tendens att komma fram och kittla lite i låren. Polka Dot jobbade på som vanligt och ville ta alla bergspris för att erövfra den rödprickiga bergströjan, ”The Polka Dot Jersey”, vilket han lyckades med.
Framme i Getinge så var det dags att pausa och hiva fram de eftertraktade Elitkakorna så att alla kunde ladda energi för hemfärden. Flaggor och vindkraftverk skvallrade om att vinden hade vänt och gåt till västsydväst och tilltaget. Motvind hem också. Lite extra träning alltså. Rena bonusen!

Det är en låg seg backe upp mot Odarslöv. När väl den stigningen är avslutad så går det lite lättare igen. Via Stångby-Vallkärra-Stävie- Borgeby slott rullade man hemåt. Från Löddeköpine och därefter slogs takten av så att Bokis och Elitaren inte skulle storkna helt.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då startar vi från Lamellgatan, Veidekke, tillsammans med Örestadcyklisterna. Välkomna!

Tre tröskor i bredd drog upp ett ohemult dammoln över vägen.
Kaugepaus i Getinge.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 14 =