Lungmos och mjölksyra!

Gröna män, dock inte från mars utan Örestadcyklisterna.

Torsdag 1 augusti. Augusti månad, månaden med kräftmörkret. Nu börjar det märkas att dagarna blir kortare. Värmen och solen hade också försvunnit. Men som tur var så hade förmiddagens regn dragit bort. Det var bara att klämma sig i trikåerna, grensla springaren och sätta fart mot Saxtorp för att möta upp Bokis. Precis när Elitaren rullade in på kyrkans parkering så kom Bokis i god fart, gestikulerande att det bara var att fortsätta mot Lamellgatan i Landskrona där Örestadcyklisterna startar sin träning från.

Där satt en handfull grönklädda varelser och lögade sig vid ett par bord. Cyklarna stod uppradade längs staketet. Det blev lite dividerande om vilken runda man skulle ta. Men snabbt kom spåret in på Ekeby och flera olika rundor som skulle passera denna möbelaffärsmetropol kom på förslag. Till sist så klubbades en runda där man tog sig till Vadensjö och sedan mot Sireköpinge via Rönneberga och Tågarp för att sedan fortsätta via Kågeröd till Ekeby. I ett pärlband rullade alla de gräshoppsgröna cyklisterna iväg mot Vadensjö. En svag backe leder dit. Här blev det problem för Elitaren och hans luftrör. Det är gott om gräspollen i luften vilket triggar astman. När då ansträngningen ökar börjar hostandet som i sin tur leder till att han tappar luften. I Vadensjö hade alla stannat till för att vänta in Elitaren. Men han meddelade att han skulle vika av mot Härslöv och dra sig hemåt. Idag fungerade inte det att cykla. Bokis hängde på då han håller på att röja sitt hus. Klättrat upp och ner till vinden, stått på stegar och annat. Så han var ganska mör han också. Så en lugn gubbarunda hemåt passade båda.

Härslöv och sedan Säby och igenom Landskrona. Vidare mot Häljarp och så Barsebäcksvägen så man passerade Nestorn där Elitaren passade på att lägga ett par svettiga Sverigelotter med vinst på i hans brevlåda. Han hade tagit för givet att Nestorn skulle dyka upp på kvällens träning, men så icke.

När detta ärende var utfört så fortsatte man mot Stora Byvägen och sedan hemåt. Strax innan Elitaren var hemma så blev han omkörd av en röd Opel Vivaro som strök förbi honom i god fart och alldeles för nära. Helt onödigt då vägen var alldeles tom för övrigt och det fanns gott om utrymme att göra en säker omkörning istället som nu, riskera en annan människas liv och hälsa. Skärpning dönickar! Bilen tillhör en Bengt Johan Tony Larsson som bor på Blåvingevägen 5 i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så be att han berättar för den som körde att sådana omkörningar får man absolut inte göra!

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då samlas vi vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Här väntar alla in den hostande Elitaren i Vadensjö.
Elitkakspaus i Häljarp.
Kvällens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 7 =