Ömtåligare än en akvarellmålning!

The one and only på kvällens träning…

Torsdag 15 augusti. Efter att ha varit på galej de senaste träningarna så var det hög tid för Elitaren att komma ut på en runda. En kort fråga på Facebook om det var någon som skulle cykla så kom det svar från Kicken att han var sug, men tyckte att det regnade. Elitaren svarade lugnande efter att ha konsulterat DMI’s radarbild att regnet skulle dra undan så att det var inte många droppar som skulle komma.

Hopp i paltorna. En stor påse Elitkakor stuvades ner i ryggfickan så att alla godissugna Örestadare skulle kunna få sig en muns/mumsbit. Regnjackan stuvades ner den också som en säkerhetsåtgärd. Sedan var siktet inställt på Lamellgatan i Landskrona. Vägarna var blöta och där föll någon pytteliten regndroppe, men det var inte något att skriva hem om. Norr om Häljarp så duggade det lite sedan hela vägen till Landskrona. Men allt efter hand så blev det mer som någonting mitt emellan ett mycket lätt duggregn och hög luftfuktighet.

Men Elitaren blev ensam på Lamellgatan. Inte en kotte visade sig på cykel. Vadan detta är folk ömtåligare och tar mer skada av lite fukta än en akvarellmålning? Tydligen…. Även om det var lite fuktigt så var det skönt väder. Frisk nytvättad luft att andas och regnjackan behövdes inte heller. Elitaren trampade på ensam söderut. Mot Häljarp och sedan Barsebäcksvägen längs kusten ner till Barsebäckshamn. Därifrån vidare över Gillhögsbacken-Lödde Sandskog-Löddeköpinge och så hem till Hänkelstorp. Rundan avklarades utan att vare sig frysa eller att bli genomvåt. Lite lätt fuktig var jackan, men regnjackan behövdes aldrig.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen i Saxtorp.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 10 =