Trean, Fyran & Femman!

Micke kom Elitaren till mötes strax söder om Saxtorp.

Söndag 18 augusti. Lite spännande. Skulle regnvädret över Danmark dra in under träningen. Radarbilden på DMI visade att ett regnområde nalkades. Lätt duggregn till en början men lite senare skulle det dra in lite mer rejäl nederbörd. Alltså var det säkrast att stuva ner regnjackan i ryggfickan. Strax innan Saxtorp så kom Mikael mötande och gjorde en 180-gradare för att följa med Elitaren till mötesplatsen vid Fotbollsgolfen. Bokis hade aviserat att han skulle komma. Om det sedan var fler så var det ren bonus. Sedär. Kicken kom vinglandes med ett stort leende på läpparna. Orsak: han hade tagit bron under lördagen vid SM i tempo i klass P70. Så kom även Bosse Bus rullande. Inte fullt lika glad som Kicken. Han hade blivit fyra i sin klass, P65. Och för att göra talföljden klar dök även Femman upp. Nej, han hade inte tagit någon placering vid SM utan han bara kallas för femman, men det är en helt annan femma. Alltså: Trean, Fyran & Femman. Det låter nästan som Kasper, Jesper & Jonathan, rövare i Kammomilla stad…
Under hela sommaren hade Bokis lobbat för att man skulle köra Ekebyrundan. Trägen vinner heter det ju i ordstävet. Idag så föll bitarna på plats till sist för Bokis, man bestämde sig för att köra just Ekebyrundan. Via Kvärlöv-Annelöv-Billeberga-Heden-Sireköpinge och så vidare till Ekeby. Micke med krut i benen liksom Femman och Bosse Bus var garant för att det inte skulle bli någon slöcykling. Det var till att trycka och dra ordentligt i pedalerna för att hänga på. I Sireköpinge ville Micke fika, men Elitkakorna är reserverade till gården efter Ekeby. Lite snopet fick han fart på pedalerna igen när klungan bara susade förbi och ignorerade hans förslag om fika. Vid vägen mot Norraby så upprepades det scenariot igen. Ännu en gång fick han snopet lomma vidare. Så strax innan Kågeröd så var det dags att svänga vänster. Ekeby 7 sade skylten. Så var det till sist Elitkakspaus med lite snack och beundrande av olika finesser på cyklar. Prylar och teknik gör kanske inte cyklingen bättre, men där är mer att lägga pengar på. Och visst måste man leva upp till att: ”Det som skiljer männen från pojkar, är priset på leksakerna”.

Så var det till att rulla hemåt via Kingelstad-Bälteberga-Ottarp-Härslöv. Nu började det burra i benen. Sköt att kunna krypa in på rulle bakom någon bra draghäst. Det var motvind nu. Men som tur var så var det en väldigt loj bris som inte ens orkade lyfta flaggorna utan de hängde slakt längs flaggstängerna. I Härslöv så svängde Trean & fyran (Kicken & Bosse Bus) höger för att ta sig närmsta vägen till Landskrona. Detta medan de övriga fyra tog sig till Asmundtorp via Vadensjö och Rönneberga. Här var det Mickes tur att vika av för att dra sig mot Teckomatorp. Bokis, Femman och Elitaren fortsatte mot Saxtorp via Häljarp. I Saxtorpsrondellen så vek Bokis av mot Dösjan. Femman var snart hemma han också. Från Rondellen är där inte så många tramptag kvar till Ålstorp Nr 5. Sista kilometrarna via Grand Prixvägen fick Elitaren trampa själv.

Nästa träning på torsdag. Då kör vi med Örestadcyklisterna och utgår från Lamellgatan i Landskrona. Ni som kommer söderifrån häng på tjugo i sex från kyrkans parkering i Saxtorp. Alla välkomna!

Bokis och Kicken trampar på.
Micke attackerar motlutet i Heden Bosse Bus och Femman var inte sena att anta utmaningen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + femton =