Trevliga hinder på slingan!

Elitkaka och cykel, en bra kombination!

Torsdag 22 februari. Tänk sportlov och fint vårvinterväder. Det enda som saknas för sportlovsfirarna är snön. Annars är vädret jättefint. Men idag var det jäktigt för Elitaren. Mötet i Ystad drog över tiden. Men som tur är är det sportlov och då är det inte alls samma rusningstrafik. Så resan hem flöt bra. In och kasta av sig kavajen och den vita skjortan för att kasta sig i trikåerna. Stoppa påsen med Elitkakor i ryggficka och så iväg. Ja det var till att köra raka vägen längs Grand Prixvägen. Det fanns inte tid för att köra några kringelikrokar på stigarna för att ta sig Till Saxtorp. Jodå han hann fram i tid. Flera minuter till godo. Men för övrigt låg hela samlingsplatsen tom. Inte ens vakthundarna på Saxtorp Trading lät visa sig.

När klockan blivit några minuter över sex så rullade Elitaren iväg ut på Saxtorpsslingan i sin ensamhet. Jodå, banbyggaren/roliga gubben hade varit ute. På flertalet ställen låg det grenar tvärs över stigen. Är det månne så att ryggskottet(?) håller i sig på honom. Det var bara småpinnar och klena grenar som hal lagt ut. Men han har vuxet till sig så några av hindren som hal lagt i försåt för cyklister var riktigt kul att cykla över. När man cyklat mycket i terräng så kan Saxtorpsslingan bli lite för enkel och tråkig. Det har varit på vippen att sluta cykla där, men nu har gubbafan lyckats riktigt bra på sina ställen för att göra den riktigt kul. Det är kul när det händer något oväntat och så ta sig över. Jätteroligt. Det är nog bara de som går till fots som inte gillar det. Äldre som kanske har svårt med balans och att lyfta på fötterna eller dem som är ute och går med barnvagn kan få problem. Men för cyklister är det jättekul.

Elitaren forcerade alla hinder utan att behöva stanna eller att ta loss fötterna från pedalerna. Skogen var fullständigt öde. Inte en levande kotte syntes till på hela rundan. Marken har torkat upp detta i kombination med att det är lite frost gör stigarna torra att cykla på. Inget behov av att tvätta cykeln efter rundan (blink, blink, White Lady) så det är ingen orsak att låta bli att cykla en torsdagskväll. Efter avverkat varv så var det en sedvanlig Elitkakspaus. Laddad med ny energi så anträdde Elitaren returresan till Hänkelstorp via småstigarna så han lapp det trafikerade vägarna.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + femton =