Bokis come-back & Leftykakor!

Lefty överraskade alla med att bjuda laget runt på Leftykakor!

Söndag 18 februari. Ännu en fin vårvinterdag. Stilla och torrt. Talgoxarna kvittrar si-tu, si-tu, si-tu. Härligt. Piruetten meddelade att han skulle morna sig innan han skulle rulla ut. Så hans tur blev lite senare. Så Elitaren jagade iväg själv till Saxtorp och var där i mycket god tid så ingen annan var där. En runda runt i den dungen som omgärdar Fotbollsgolfen och lagom då dök det upp en från Grand Prixvägen. Figuren kändes märkvärdigt bekant men ändå inte. När han kom lite närmre så klarnade bilden. Det var Bokis! Redo för sin första gemensamma träning på ett halvår. Sedan by-passoperationen i höstas har han inte varit med och tränat, även om han cyklat på egen hand. Idag skulle alltså det bli nypremiär för klubbträningen för denne yngling som bara har lite knappt femton år kvar tills han fyller hundra! Heja Bokis!

Ut ur skogen rullade snabbisarna med Hillis, Lefty, White Lady och några till. De ligger i för att få distansträning. Lagom till starten hade de avverkat de första två timmarna av sin träning. Lefty hivade upp en plastpåse ur sin ficka och bjöd runt på Leftykakor! Mycket goda, all heder till den bättre hälften som stått för bakandet. Två grupper delade man in sig i. Snabbisarna som skulle ta långtur och så Bokis och Elitaren som skulle ut och kämpa runt bland kottarna i skogen.

Elitaren först och Bokis bakefter så rullade duon ut i Saxtorpsskogen. Nu har det börjat torka upp skapligt. Det är inte lika dyngigt och kletigt på stigarna som tidigare. Men bitvis är det fortfarande kletigt. I lagom gubbatempo rullade man runt. Bokis hade problem med att kedjan kuggade. Men genom att växla ner på minsta klingan fram så blev det ordning på tingen igen. Det gick ju bra med lilla klingan för det var inte något höghastighetsrekord som skulle slås idag. I det fina vädret sp var det många hundägare ute med sina jyckar. De flesta hade mer än en dogg att rasta. Snittet låg nog sjutto på en tre fyra stycken. Alla fyrbenta var snälla och tysta, inte en enda som skällde eller ville jaga cyklisterna. Hussarna och mattarna var också glada och trevliga. Hälsade tillbal´ka med ett leende. Vid dagiset så gick det en mystisk, svartklädd gubbe och försökte ta upp så mycket plats han bara kunde. Det var Schnurrbart som var ute på promenad! Jodå, försäkrade han, han skulle komma tillbaka när han fått ordning på allt igen. Han är välkommen vilken dag han vill!

Roliga gubben hade varit ute igen. Men det var mest småpinnar som han lagt ut. Är det månne så att han fått ett välförtjänt ryggskott när han gått och släpat på tunga stammar? Många hundägare och flanörer är irriterade på honom för att han går och lägger grenar stockar och pinnar med spikar i på stigarna. Roliga gubben är rätt lång har ett stort vitt skägg, potatisnäsa och en liten plattnosad hund som går lös sidan om honom.

När Bokis och Elitaren avverkat varvet så var det dags för en Elitkakspaus och lite ljug innan man rullade hemåt. Via Svanebacken-travbanan-Davidslidsvägen-Paintballbanan vidare mot Hänkelstorp respektive Dösjebro.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen i Saxtorp. Alla med ett glatt humör och cykelintresse är välkomna att delta!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Bokis in action på Saxtorpsskogens stigar.
Den mystiske, svartklädde gubben som visade sig vara Schnurrbart!
Bokis första Elitkaka på ett halvår!
Dagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + nitton =