Nattlig safari med Elitkakspaus!

Elitkaka avnjöts efter fullbordat varv och naturupplevelser i Saxtorpsskogen.

Torsdag 15 februari. Tänk att kunna rulla iväg till träningen en torsdagskväll i februari. Det är ännu inte mörkt och talgoxen sjunger. En snabb titt i rabatten visar att snödropparna är uppe. Snart kommer väl även krokusarna. Det börjar kännas att det drar sig mot vår. Kicken meddelade via SMS att han fortfarande inte har blivit av med sin ”man-cold”. Så han stannade hemma i värmen hos Inger. Elitaren rullade iväg på stigar och cykelbanor för att ta sig till Saxtorp. Det var tur han gjorde det, för annars hade det inte blivit någon träning alls. Helt tomt och ingen visade sig trots att han väntade så att klockan var cirka fem över sex.

Jaha, då får jag väl ta mig en runda själv, resonerade han och rullade ut mot slingan i Saxtorpsskogen. Nu var det riktigt mörkt. Det sista ljuset från den nedgående solen hade försvunnit bortom horisonten. Men de pigga LED-lamporna på cykel och hjälm lyste upp i den mörka skogen. Det lilla snölager som kommit var nu borta och gav ingen hjälp mot mörkret. Men LED-lamporna är fantastiska. Han rullade ut på de torra stigarna. Fortfarande är det lite fruset i marken, men på många ställen så har spåren plattats till så att det inte spårar så förbålt. Frisk vårlik luft i lungorna och dessa torra fina stigar. Inte de geggiga och blöta som rått under hela vintern hittills. Mycket angenämt.

Men Elitaren var inte ensam så länge. Efter bara en liten stund så stod där en stor råbock och tittade förvånat på honom. Bocken vände sig om och försvann in i mörkret med några skutt när Elitaren bara var tiotalet meter från den. En riktig naturupplevelse. Ja detta var inte den enda. En liten stund senare så skuttade en fälthare eller så kallad tyskhare (arten är importerad från Tyskland) över stigen och försvann på motsatt håll än råbocken. Just då dök det även upp en liten kanin som försökte skutta från Elitaren. Febrilt skuttade den med sina små ben. Ja små ben var det för det såg ut till att vara en unge. Men så fick den plötsligt en god idé och lämnade stigen. Så var Elitaren ensam igen. En ensamhet som behölls resterande del av träningen.

Nästa träning kl 10.00 på söndag. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen. Alla som har ett glatt humör och gillar att cykla är välkomna!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Kvällens träningsrunda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =