Roliga gubben har blivit banbyggare!

Dessa gubbs kom ikapp Piruetten och Elitaren precis innan avfarten till Fotbollsgolfen.

 

Söndag 11 februari. Fortfarande vinterväder även om mannen med läderveken hade förutspått att det skulle regna idag. Piruetten svarade på SMS att han inte visste om han skulle cykla idag. Men en tur dit om så fick han på sig träningskläderna och plockat fram sin splitter nya BMC MTB. Jan hade köpt denna som reservhoj om den andra skulle repareras. Skinande blank var den. Aldrig använd så idag skulle det bli premiärtur.

Tillsammans Rullade man upp mot Saxtorp. Vid bageriet så skymtades en som rullade tvärs över Grand Prixvägen. Precis innan infarten till Fotbollsgolfen kom denne ikapp tillsammans med en kompis. Pia och Andora var redan på plats när den söder ifrån kommande kvartetten rullade in. Strax så dök även White Lady och Mini upp.

Två grupper delade man upp sig i. En snabbgrupp under ledning av White Lady och så en lagomgrupp med Elitaren och Andora. Snabbgruppen drog iväg med ljusets hastighet medan lagogruppen rullade iväg i ett mer moderat tempo. Ut på röda slingan i Saxtorpsskogen. Direkt så mötte man Ögat som var ute och promenerade med sin hund. Hej, hej och så fortsatte man.Det var en del som rastade sina hundar annars var det ganska dött. Vid ”loopen” så var ett par gubbar ute med en skotare och tog hand om de träd som fällts. Med kranen på skotvagens lastades virket. Rung slingan utan missöden. Snabbgruppen mötte man ett par gånger. Först vid ”loopen” där snabbisarna hade avverkat den lagom till Lagomgruppen skulle påbörja densamma. Sedan vid Scoutstugan där snabbisarna avverkat den slingan runt Ulmestigs och kom tillbaka på stigen när lagomgruppen var på väg ut mot dagiset. Här mötte man även tränaren som kom älgandes. Han hade dock glömt cykeln hemma…

Hela slingan avverkades utan några incidenter. Roliga gubben hade vart framme på ett par ställen och släpat ut grenar, vilket gjorde slingan lite mer teknisk. Utan grenarna så är slingan förhållandevis enkel, så det är roligt med lite utmanande partier. Det blev ingen Elitkakspaus idag, Elitaren hade glömt kakorna hemma. En kort pratstund blev det i alla fall innan man skildes åt. ’andora rullade mot Nesumvej och Elitaren mot Rotundan i Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen Saxtorp. Alla med ett glatt humör och cykelintresse är välkomna.

Samling vid Fotbollsgolfens parkering.
Andora som blev snuvad på Elitkakan idag.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − fyra =