Tre gubbar i 30+ värme!

Här rullar man iväg ut på årets varmaste dag. Bosse Bus i den vita tröjan körde ett eget pass medan den resterande gubbatrion körde ett annat pass.

Söndag 16 augusti. Idag kunde vi se fram emot en utlovad årets varmaste dag. Det var alltså inte tal om hur mycket man skulle ha på sig, utan hur lite… Cykeltröja och cykelbyxor blev det. Minde än så kan faktiskt väcka anstöt. Så iväg till Saxtorp. Som vanligt så behövs det inte många tramptag på Grand Prixvägen innan en incident inträffade. En nercabbad Miata passerade förbi Elitaren med bara 5-10 cm till godo. WPZ301 är registreringsnumret. Ägare till bilen är Lars Peter Andersson som bor i Benarp, Hörby. Är det någon som vet vem han är så berätta gärna denna episod och få honom att lova att aldrig mer låta en sådan idiot köra bilen igen. Denna idiot hade lika mycket vett i skallen som tak över huvudet i den nercabbadeMiatan.

I Saxtorp där Anna stod och väntade. Efter några minuter så rullade även Bokis och Bosse Bus in tätt följda av Lövis. Lövis föreslog en Ellingerunda. Var vinde kom från spelade mindre betydelse då det var en mycket loj och laber bris. Anna ville som vanligt stanna i skogen fast hon hade semislicks på cykeln. Så medan gubbarna rullade ut på asfalten så rullade Anna ut mot slingan på Järavallen.
Bosse Bus, som kom på sin tempohoj, skulle göra några repor på Barsebäcksvägen så han vinkade hej då och försvann till höger medan de andra tre svängde vänster. Mot Dösjebro-Dagstorp-Södervidinge-Stora Harrie. Avsikten var att köra en lugn runda, Torsdagens runda blev ganska hård och kändes fortfarande i benen. Solen gassade på. Alla små sjok av skugga såg man fram emot. Tyvärr så var det inte så många sådana partier. Värmen förvandlades efter hand till hetta. Runt 30 grader och nästan vindstilla. Svettigt! Från Stora Harrie så ut en liten bit på 104:an för att sedan snabbt svänga av mot Krutmöllan och åter igen komma in på småvägar. Håstad-Örtofta-Viderup så attack på Ellingebacken. Men det var bara Lövis om orkade trycka på lite där. Bokis och Elitaren pustade uppför på så lätta växlar som det bara gick. Nu var det inte många tramptag kvar tills man skulle stanna för Elitkakspaus. Men först måste man släppa förbi ett Pågatåg som fällt ner bommarna.

Som vanligt blev det stopp vid första trädet på höger sida. Några steg därifrån så fanns det lite skugga från ett träd på andra sidan. Skönt att stå i skuggan. Utanför skuggan så använde solen svettdropparna som brännglas. Det sved ordentligt i skinnet. Så skönt att komma in i skuggan. Bokis tog av sig hjälmen för att försöka få lite kyla på huvudet. Det var säkert minst trettio grader i skuggan. Svetten rann och nivåerna sjönk betydligt i vattenflaskorna.

Iväg igen. Samma väg tillbaka efter att man rullat nerför Eslövsbacken och igenom Örtofta. V Hoby, denna lilla idyll passerades i hög fart som vanligt. Det är ju lite nerförsbacken när man kör västerut. Därefter är det några knyckar innan man kan rulla på ner mot Kävlinge. Där vinkade Bokis hej då medan Lövis och Elitaren fortsatte till Västra Karaby via Hög. I Västra Karaby fick Elitaren stanna till för att släppa loss vänsterfossingen som smärtade ordentligt. Det är värmen som får foten att svullna och komma i kläm i den tighta cykelskon.  Efter någon minut i det fria så återkom känseln och åter kunde han vicka på tårna. Pipp i med fossingen i skon igen och avverka de sista kilometrarna hem till en kall dusch.
Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona.

Bokis & Lövis trampar på österut.
Elitkakspaus i skuggan. Värmen tar på krafterna.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =