Kicken bjöd på en blöt kväll i ”Nubbelöv”!

En liten skara träningssugna var på plats när Bokis & Elitaren anlände till Lamellgatan.

Torsdag 20 augusti. Så var det slut med det fina vädret. Regn var utlovat till kvällen. Visst stänkte det lite när det var dags att rulla iväg. Men det var inte tillräckligt med nederbörd för att ta på regnjackan. Den fick vila i ryggfickan sidan om Elitkakorna. I Saxtorp kom Bokis som vanligt punktligt så att han och Elitaren kunde fortsätta mot Landskrona och Lamellgatan. Där stod några träningssugna redan. Det var ju inte illa. Ofta när det är regn och lite sämre väder så sviker träningssuget för många. Men idag var det nästan som vanligt att de som brukar vara med var med. Ja, inte punkan förstås. Att ro på vatten kan han tänka sig, men att cykla i vatten drar han sig för…
Idag var det kicken som hävdade sig och tog kommandot för att peka ut väg. Han var sugen på Källs ”Nubbelöv” av någon outgrundlig anledning. Var det månne för att han sett att rundan gick förbi där förra torsdagen när han var ute med supstugan på hemlig ort? Hur som helst rullade han iväg med alla andra tätt efter. Cykelvägen ut till Billeberga och sedan mot Heden. I Hedenborg var det några som försökte svänga mot Sireköpinge, men blev direkt starkt tillrättavisade att fortsätta rakt fram. Den vägen slutar vid väg 17. Då fanns det inga andra egentliga alternativ utan att svänga vänster och följa efter en A-traktor mot Landskrona till en bit innan man kunde svänga av mot Källs ”Nubbelöv”. Nu hade regnet tilltagit lite. Cyklarnas hjul drog dessutom upp stänk. Så det var skönt att regnjackan var på sedan en liten stund. Efter ”Nubbelöv” så bar det ut på väg 17 igen. En väg som inte är allt för kul att cykla på. Ganska trafikerad och med hastighet på 90 km/h. Sexigare vägar finns… Som tur var så var det bara en kort sträcka innan man kunde svänga av mot Teckomatorp. Där blev det stopp för att bommarna hade gått ner för att ett Pågatåg skulle kunna passera. Där efterfrågades om det fanns någon busskur eller anat där man kunde skula en stund för att inmundiga Elitkaka. Men inte någon hade koll. När bommarna gått upp så rullade man iväg igen och tog höger direkt efter järnvägen. Se där! Ett cykelskjul, perfekt för att skula och inmundiga Elitkaka. Men tätklungan ignorerade detta och bara trampade på för att ta vägen som går ut till vägen mellan Trää och Billeberga.
Här vände Bokis av för att rulla mot Kävlinge och en varm dusch. Framme vid T-korset så vände alla, utom Elitaren mot Billeberga. Elitaren tog det motsatta hållet för att rulla hemåt via Trää-Annelöv_Dösjebro till Hänkelstorp.
Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här jagas det mot Billeberga i regnet.
Stopp när väg 17 skulle passeras mot Heden.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + arton =