– Då var du gammal och nu är du ännu äldre!

Det var många som samlats vid Fotbollsgolfen för träning denna söndag.

Söndag 23 augusti. Nu har högtrycket dragit vidare och släppt in lite ostadigare väder. Blåsig och sisådär tjugo grader varmt. Helt ok cykelväder. Eventuellt skulle det kunna komma något lite regn så det var till att packa ner regnjackan i ryggfickan sidan om Elitkakorna innan det var till att rulla norrut till Saxtorp. Vid Fotbollsgolfen så var det ovanligt många som samlats. Anna, Pia, Bosse Bus, Kicken, Hasse och en ny förmåga i Team Rynkebyoutfit. Strax rullade även Bokis, Lövis och Duncan in,
Eftersom vinden var västnordvästlig så valde man att rulla söderut på Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Det var svårt att hitta rulle i denna kant-/motvinden. Klungan sprack några tillfällen och man slog av på takten för att samla hop gänget igen. När man var nere vid vid Sjöbo Skola och svängde in på cykelbanan så fattades tre pers, Hasse, Kicken och Duncan. Så sakteliga rullade man vidare mot Löddeköpinge så att de tre skulle kunna komma ikapp, vilket inte hände förrän man var framme vid övergångsstället mot Sandskogen. Här meddelade Hasse att han vek av hemåt. Helt slut på fjutten i sina ben.
Decimerad med en person så fortsatte man genom Sandskogen och till Lödde. Här kastade Bosse Bus in handduken. Permissionen var på upphällningen så han fick trampa på med sina VM-ben mot Landskrona så att han inte riskerade kasernförbud. Så var man ytterligare en gubbe kort. Sex kvar, vad skulle det månde hända med dem…?
Som den alerte läsaren säkert har anat så var siktet inställt på en Habo Ljungrunda. Genom Lödde via Valhallavägen-Backavägen och ut på cykelbanan mot Borgeby. I god fart passerades Borgeby slott innan man svängde av mot Flädie och sedan vidare till Habo Ljung där det blev paus och utdelning av Elitkakor och dags för lite sedvanligt cykelljug. Rynkebymannen visade sig vara en gammal LCK-cyklist som nu i mer mogen ålder fått ett återfall till cykling. Han fällde rundans bästa kommentar när han kände igen Bokis och utbrast: När du tränade mig var du gammal, och nu är du ännu äldre! Inte något annat som yttrades under träningen kan toppa detta uttalandet…

Efter Elitkakspausen så rullade man åter norrut. Allt emellanåt var det lite medvind, även om kantvinden var det mest förhärskande. Bjärred-Borgeby-Lödde, där Bokis vände av för att rulla hem till Kävlinge medan de andra fem fortsatte mot Hänkelstorp där Elitaren klev av för att snart kunna ta sig en skön dusch och lägga de svettiga kläderna i tvättmaskinen.

Nästa träning på torsdag då vi kör med Örestadcyklissterna och startar 18.00 från Lamellgatan i Landskrona.

Ja Bosse Bus, hade du varit lite snabbare så hade kanske hela du kommit med på bild…
Utförsåkning nerför Gillhögsbacken.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − fem =