Man kan ha ost innanför västen, men inte väst i ost!

Hasse & Kicken satt och vilade sig på Bod Börsens trappa…

Torsdag 27 augusti. Nu är de stabila högtrycken borta och ostadigare väder har dragit in. SMHI hade varnat för kraftigt regn och stora regnmängder. Men det hade mest fnyst och kanske kommit lite knappt två millimeter på hela dagen. När det var dags att rulla iväg så var det bara något enstaka stänk. För säkerhets skull så packades regnjackan i ryggfickan. Men den kom aldrig till användning. Bokis dök up punktligt som vanligt i Saxtorp så man kunde fortsätta och trampa till Landskrona där två äldre herrar satt och vilade sig på trappan till Bod Börsen, Kicken och Hasse. I övrigt var det tomt på träningssugna. Men någon minut i aderton så rullade två till in. En på någon form av hybridcykel. En blankpolerad aluminiumhistoria, en riktigt Silverpil.
Som vanligt blev det lite dividerande om vilken runda man skulle köra. ”Det är västlig vin, sa Kicken och pekade på vindmöllorna som visade att vinden var nordostlig någon ting. Ja det är ju omänskligt att ha koll på allt… Man enade sig till sist att köra norrut mot Tomatens hus och Kvistofta via Vadensjö. Så iväg med Kicken i spets för att visa vägen. Cykelbanan över motorvägen för att korsa väg 17 och svänga mot Örja Kyrkby/Vadensjö. Ju närmre Vadensjö man kommer ju mer känns motlutet. Klungan började spricka och Kicken greppade ner i bocken för att sätta sig i attackläge. Kicken och de två som kom sist till träningen bröt sig loss och attackerade. Kicken trampade på med något vildsint, segervisst i ögonen. Men han fick se sig slagen av Silverpilen so trampade hem bergspriset med sin hybrid!
I Vadensjö så samlade man hop klungan igen innan man fortsatte förbi Anamma Foods och passade på att avbilda klungan i spegelglasen på gaveln där. Härslöv nästa och sedan Tomatens hus-Kvistofta för att ta sig vidare till Rya. Nu var det en lite tråkig väg därifrån ner till Fortuna. Trafik, smal väg och inte någon cykelbana. Ben som tur är så är det bara någon kilometer innan man kunde rulla in på cykelbanan vid Fortuna. Lämpligt nog blev det även en Elitkakspaus där. Nu var det ju inte så långt till Landskrona igen. Men längre till Hänkelstorp och Kävlinge. Pausen blev inte så lång, det gällde ju att komma hem innan det skymde, speciellt för Bokis som hade det längst. Så söderut genom Glumslöv så man kunde åka utför Hilleshögsbacken (Glumslövsbacken) ner till Landskrona. Strax då var Kicken hemmavid och vände av. Någon minut senare vände Hasse och de andra två av och de båda långvägarna, Bokis & Elitaren fick fortsätta genom Landskrona och vidare till Häljarp-Saxtorp. I Saxtorp så fortsatte Bokis till Kävlinge och Elitaren till Hänkelstorp. Nu hade båda tänt lyset för skymningen rullade in.
Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken i attackläge när kampen om Vadensjöbacken skulle avgöras.
Klungan fångad i Anamma Foods spegelglas i Vadensjö.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 6 =