Det blev både Silverpil & Prosit!

Spindeltråden fastnade inte på bild. Men den gick mellan Lövis och Elitarens styren!

Söndag 29 augusti. Så var det uppehåll i regnvädret. Blå himmel och vindstilla. Men klockan åtta på morgonen så visade temperaturen på 11 grader… Som tur var så steg tempen lite och låg på fjorton när det var dags att rulla till Saxtorp och Fotbollsgolfen. Elitaren var i god tid och det var tomt på parkeringen. Så han tog sig ett varv runt via Stora Byvägen. Där kom Kicken till mötes. Så väl tillbaka på parkeringen så rullade det in träningssugna. Bosse Bus, Bokis, Lövis, Duncan och Hasse. I lottdragningen om vem som skulle planera rundan så drog Bokis längsta strået vilket renderade i en Ekebyrynda. När man skulle rulla iväg så såg man att Lövis och Elitarens cyklar var förbundna med varandra. En spindel hade börjat anlägga ett spindelnät. Första tråden var dragen. Kicken kom med en hjälpande hand och lossgjorde de båda cyklarna så de kunde rulla iväg. Som vanligt, ut på 108:an för att sedan svänga höger mot Kvärlöv-Annelöv. Här såg man en katt springa över vägen med en fångad mus i munnen. God jaktlycka alltså.
Emellanåt så ökades tempot och klungan sprack. Då var det till att rulla lite lugnare igen så att alla eftersläntarna kom ikapp igen. Så fortgick det genom Billeberga-Sireköpinge-Halmstad och upp strax söder om Kågeröd där man tog av mot Oakwillage (Ekeby). Nu var inte himlen så blå längre utan svarta moln låg framför. Någon minut senare så fick man även smaka på det regn som de svarta molnen innehöll. Det började med ett lite lätt duggregn som sedan tog i och dropparna blev både större och fler till antalet. Det var bara att stå på för regnjackan låg där hemma. Men några som hade dylika finesser med sig stannade och drog på sig. Men att trampa på framåt var ett framgångsrecept. Strax var man i Ekeby och hade då passerat regnvädret. Bosse Bus och Elitaren var de två som var först där och stannade till vid ladan där man brukar ha Elitkakspausen. Så även denna dag. Allt efter hand så rullade de andra in också och fick börja kakpausen med att ta av sig och rulla hop regnjackorna,
När kakorna var ätna och regnjackorna rullade så rullade man iväg igen. Mot Kingelstad. När etthundraåttan var passerad så kom det en grupp med andra cyklister ikapp. Det var Örestadarna och bland annat var Silverpilen med där. Sedan körde man tillsammans via Bälteberga till Ottarpsbacken. Här fick Örestadsgänget ett ryck och attackerade backen. Bosse Bus vaknade också och jagade efter. Hur det gick är i skrivandets stund är det okänt hur det gick. Men Bosse Bus väntade nere vid korsningen i Härslöv. När alla var samlade så svängde Bokis, Lövis och Elitaren vänster för att rulla hem medan de andra svängde höger för att rulla till Landskrona via Folketshusbacken.
Nu hade det börjat blåsa ganska hyggligt. Som tur var så kom vinden från väst eller nordväst. Kant/medvind alltså. Så i god fart avverkades asmundtorp där en man nös högljutt ett par gånger på ICA’s parkering. Prosit, hojtade Elitaren och fick ett tack tillbaka. Via Häljarp till Saxtorp där man delade upp sig. Lövis till Teckomatorp, Bokis mot Kävlinge och Elitaren till Hänkelstorp.
Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadarna och startar från Lamellgatan i Landskrona (Vid Veidekke/Saxtorp Trading/BodBörsen) kl 18.00.

Här rullar klungan iväg från Saxtorp.
Örestadadarna kom ikapp efter Kingelstad.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 4 =