En runda i sensommarhettan!

Bokis svänger in punktligt på kyrkans parkering i Saxtorp.

Torsdag 13 augusti. Jodå, sensommarvärmen är på. Närmre trettio grader varmt i skuggan och en sol som flödar sina strålar. Lite vind från västnordväst någonting. Allts lite motvind till Landskrona. In i lycran och iväg först till kyrkans parkering i Saxtorp där Bokis skulle ansluta, vilket han också gjorde. Sedan vidare genom Häljarp-Axeltofta till Landskrona. På Lamellgatan stod några cykelklädda och väntade. Duncan, Hasse och några till. Men det var fortfarande tid kvar till klockan 18.00 då det var dags att rulla vidare. Innan des så rullade det in några till, bland annat Punkan. Ikväll var det punkan som styrde och ställde rundan med sin myndiga röst.
Till en början så var det cykelvägen till Billeberga. Den har blivet körbar igen efter att man nu asfalterat allt det uppgrävda vid Derome. Man hade bestämt att Punkan skulle ligga först för han är den som ger bäst rulle. Av någon underlig anledning så fick Elitaren ligga sidan om. Det fanns de som ansåg att han kanske gav ännu bättre rulle med sin sälformade kropp…? Kanske det, de som låg efter verkade nöjda och det var inte precis någon som försökte gå fram och dra.
Framme i Billeberga så fortsatte man mot Trää och sedan Teckomatorp. Denna metropol som är känd för två saker: BT-Kemi och Gustav Pouladi, Panelkungen. Snart är väl saneringsarbetet efter BT-Kemi klart efter fyrtiotalet år. En av de större miljöskandalerna i Sverige. Panelkungen var en annorlunda kille. Visst minns man rubriken i Kvällsposten: ”Gustav sprängde banken”. PR-trick gav honom hela första sidan. Han fick en leverans av virke som han skulle betala kontant. På banken hade man inte så stort belopp hemma och Gustav hade naturligtvis inte beställt det heller. Hur det löste sig med betalningen har fallit i glömska. Men Gustav fick hela förstasidan i Kvällsposten utan att det kostade honom något. Panelkungens lada passerades men den är tillbommad sedan många år.
Efter Teckomatorp så var det Källs Nubbelöv som stod på schemat. Antagligen för att Kicken, Kjell, är ute och rullar med supstugan. Sedan var det kurs mot Tirup för att festa loss i de sega backarna. Men ett stopp hanns med vid kyrkan så att alla kunde ladda upp med lite ny energi i form av Elitkaka. När energin var påfylld så fortsatte turen hemåt. Sireköpinge. Sedan svängde alla utom Bokis och Elitaren av mot Tågarp-Landskrona. Bokis och Elitaren fortsatte sedan till Billeberga för att ta samma väg som på utrundan. I Trää så svängde Bokis mot Norrvidinge-Kävlinge medan Elitaren svängde Mot Annelöv-Dösjebro-Hänkelstorp.
Nästa träning i Saxtorp på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Några cykelsugna väntade på Lamellgaatan när Bokis och Elitaren rullade in.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Punkan jobbar på att öka sin bildning…?
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 1 =