Hade de svalbon i öronen, månne?

När Bokis och Elitaren kom till Lamellgatan där där redan en hand full träningssugna. Bl a Kicken och Hasse.

Torsdag 6 augusti. Sommarvärmen tillbaka. Tjugo fem grader och lite plus. Nu vänds logiken från att välja hur mycket man ska ha på sig vid träningen till hur lite så att det ändå räknas som anständigt. Alltså minimalt med lycra att klämma in kroppen i och så väg mot Saxtorp för att möta upp Bokis vid kyrkan. Som vanligt går det att ställa klockan efter honom. Punktligt kom han inrullande på kyrkans parkering. Vidare mot Landskrona via Häljarp. I Häljarp mötte man Anna som var på väg söderut med sin MTB iklädd full stridsmundering. Här skulle det tränas MTB! På Lamellgatan stod ett gäng och väntade. Strax efter att Bokis och Elitaren anlänt så rullade även Punkan in och strax efter kom Nestorn.
Som vanligt blev det lite dividerande om vilken runda man skulle ta. Eftersom vinden var sydlig så blev det till sist att man valde att köra söderut. Från Landskrona till Häljarp och där ta Barsebäcksvägen till just Barsebäck. Efter en liten stunds cyklande blev man omkörda av en ilsket röd Volvo S80 där förare verkade lika ilsken som färgen på bilen.  Trots att vägen är väldigt smal och det inte finns marginaler för omkörning när det kommer mötande trafik, så gasade föraren på så det nästan luktade bränt och trängde sig förbi. Bilen ägs av Shelzen Ademaj som bor på Barsebäcksvägen 3 i Häljarp. Om någon känner honom så berätta gärna hur nära det var att han fick repor och bulor i lacken. Säg samtidigt till att inte låta denne köra bilen igen. Den föraren är inte lämplig att ha i trafiken. Som tur var så visade alla andra bilister hänsyn. Det är kanske en på hundra som inte har något vett eller förstånd i kroppen medan alla andra förstår vad de ska och kan göra.

Nere i Barsebäckshamn så rullade man in på cykelbanan över Gillhögsbacken. De ivriga hästarna låg först och allt längre man kom i backen så blev tempot högre. Elitaren släppte lite för att falla tillbaka och kolla hur Bokis hade det. Då kom Bokis som ett spjut och körde ifatt förstaklungan. Elitaren kunde inte hänga på. G-bb-j-v-l… Efter Gillhög så rullade man igenom Sandskogen och in till lödde. Här ropade man till de två flinka tamparna längst fram att man kulle ta höger. Ingen reaktion. Ännu ett rop: Höger. Ingenting hände. Så när det båda nästan passerat vägen så vrålade Elitaren HÖGER! De båda rykte till och lyckades precis svänga in till höger. Ja så kan det bli om man inte sköljer ut vaxet ur öronen emellanåt.

En bit längre fram blev det stopp. Elitaren hade ont i sin vänstra fot. Det är värmen som gör att fötterna svullnar. Efter att ha haft foten ute ur skon ett tag så släppte smärtan så man kunde fortsätta. Men för säkerhets skull delades Elitkakorna ut om det skulle visa sig att smärtan kom tillbaka och att Elitaren då fått rulla hemåt. Så vidare mot Borgeby slott-Flädie till Habo Ljung där det inte blev något stopp som annars då man redan haft stoppet i Löddeköpinge.
Nu blev det äntligen medvind. Mindre brus i öronen och betydligt mer lättrampat. I god fat avverkades Bjärred och sedan vidare genom Borgeby till Löddeköpinge igen. Här vek Bokis av mot Kävlinge medan de andra fortsatte Norrut. I Hänkelstorp så var det Elitarens turatt stiga av medan de andra fortsatte mot Landskrona. Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen Saxtorp.

Här jagar Bokis (tv) ikapp förstaklungan.
Klungan på väg genom Löddeköpinge.
Dagens runda,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + arton =