Tre enbenta pirater på träningen!

Lefty förbluffade alla med att nästan vara i tid till träningen. Han var själv lika förvånad!

Torsdag 24 november 2016. En väldigt fin novemberkväll. Några plusgrader och i stort sett ingen vind och inget regn. Skånsk november annars brukar vara regn på tvären. Alltså ett sjutusans blåsande och ihållande regn. Nu var det tvärt om, riktigt behagligt. På väg till Saxtorp så swischade något förbi Elitaren. Det var Kakmonstret som kom i högsta speed med benen snurrande som om han lade en trumvirvel med dem. I Saxtorp så var det helt mörkt. White Lady hade ju tagit bondpermis och dragit ner till någon öken för att cykla omkring bland träden(?) där. Ingen ansökan om uppskov från träningen hade lämnats in…

Så knastrade det till och John Silver rullade in på gruset. Klockan blev sex och då syntes ett ljus komma cyklande. Då skulle man väl bli fyra i alla fall. Det blev ”hagesläpp” på alla. Tre fågelholkar på rad. Lefty i tid, var det månne dags för världens undergång? Hur kunde detta komma sig. Själv hade han inte någon aning och verkade lika förvånad som de övriga tre. Någon minut senare så rullade Hillis in. Alltså senare än Lefty. Normalt är det näst intill omöjligt att göra. Men idag så hände det. Notera det alla kära läsare. Idag var Lefty nästan i tid!

Eftersom man bara blev fem så beslöt man sig för att köra tillsammans. Elitaren skickades fram som farthållare så att han inte blev frånåkt. Det var ett tungt ansvar som han axlade. Att försöka hålla tillräcklig fart så snabbisarna där bak inte somnade eller började frysa. Så han älgade på vad han kunde. Genom dungen vid Fotbollsgolfen och ut på Stora Byvägen för att strax svänga in på den röda slingan i Saxtorpsskogen. Vid loopen så skrämde man iväg tre rådjur som först tittade förvånat när fem ivrigt trampande Cyklofånar kom farande. Men sedan tog de det säkra före det osäkra och hoppade in i mörkret.

Lite sladdande på rötter förekom. Nära en och annan vurpa, men alla klarade att hålla sig på hjulen. När varvet på röda slingan var avverkat så drog man sig över mot Järavallen via Välandalen. Framme vid rosa slingans start så var det dags för paus och att käka Elitkakor. Hillis fick något dimmigt i blicken och klämde fram med en nostalgiskt darrande stämma att det var länge sedan han hade smakat sådana. Detta har en mycket enkel förklaring. Han är ju så jäkla snabb att han kör från ”markanteriet” i vanliga fall. Men pausen bestod inte bara av kakätande. Det provades cyklar. Tre av deltagarna hörde med enbenta framgafflar; Lefty, Hillis & John Silver. Enbenta som några jäkla pirater. Kakmonstrat och Lefty ville prova hur det kändes att köra heldämpat och tog ar sin runda på Hillis respekjtive John Silvers cykel. Ögonen gick runt i skallen på de båda testförarna efter provturen. De fick det nog svårt att fortsätta trampa på sina hardtails.

Men så började man bli kalla. Elitaren sa att han skulle ta en runda på den gula motionsslingan och inte den rosa MTB-slingan. Detta föll alla i smaken så man rullade runt den gula för att sedan söka sig mot gångbron igen och vidare hemåt. Lefty och Hillis vek av mot Häljarp respektive Asmundtorp medan de andra tre rullade mot Hofterup.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid fotbollsgolfens parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Kakmonstret omtumlad i en drömvärld. Mycket annat än heldämpat fanns nog inte i hans huvud. Han kunde knappt stå upp ens…
Ivrigt trampande på det gula motionsspåret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 3 =