De förlorade sonen återfanns!

Piruetten på väg mot Saxtorp med Elitaren som en skugga där bak.

Söndag 27 november 2016. Sista söndagen i november och första i advent. Soligt väder men kallt och tidvis blåsigt. Piruetten var nästan klar när Elitaren rullade in på den knastrade singeln på han gårdsplan. Detta berodde inte på att Piruetten låg före sitt vanliga schema, utan på att Elitaren låg efter sitt. Tillsammans rullade man längs Grand Prixvägen till Saxtorp. Detta utan några missöden eller incidenter.

En handfull cykelsugna var på plats när duon rullade in ganska precis kl tio. Det frapperande var att Lefty då redan var på plats. Vadan detta? Ja, själv var han lika oförstående. Medvinden kanske? Hur som helst, oavsett förklaring så noterades det i protokollet att han varit i tid och detta för andra gången i rad! Det kanske är läge att köpa trisslotter idag…?

Två grupper delade man upp sig i. En snabbgrupp med åtta cyklister; Hillis, Piruetten, Samuel, John Silver, Lefty, Samuel och två till. Elitgruppen utgjordes då ab Bokis, Schnurrbart och Elitaren. Snabbisarna drog iväg snabbare än en avlöning medan Elitgruppen rullade iväg i en mer maklig takt. Gubbarna måste ju hinna bli varma först. Det går inte att rivstarta med kall motor. På Järavallen så var det orientering. OK Silva brukar ha orientering där varje adventssöndag, Advent orient som de kallar det. Så tanken var att hålla sig i Saxtorpsskogen. Ut en runda på röda slingan där. Det var lite konstigt att det inte var fler som var ute och rörde sig i skogen en sådan här fin dag. Men det är väl kakbak, knäckkok och annat som drar.

Bokis hade det tufft idag. Hans ben blev fulla av mjölksyra så fort det blev det minsta motlut. Det blev en liten paus för att han skulle kunna hämta andan och få bort lite syra. Då plötsligt ropade Hillis ”Pling-pling!” och så kom snabbgruppen och swischade förbi. Det var tur att hjälmen var ordentligt knäppt, annars hade en väl farit av i fartvinden de hade med sig. Så rullade man iväg igen och efter att drygt halva slingan var avverkad så ville Bokis rulla själv. Efter lite överläggningar så gjorde man en deal. Schnurrbart och Elitaren skulle rulla på och när man kört varvet ut så skulle man vända tillbaka och möta upp Bokis. Så blev det. När man kom till stigen som korsar Stora Byvägen och leder mot Välandalen så vände de båda tillbaka för att möta upp Bokis. Men man kom inte mer än kanske femtio till sjuttio meter så dök Bokis upp igen. Då var det dags för Elitkakorna. Elitaren prasslade upp påsen från ryggficka och bjöd på godsakerna. Schnurrbart drog igång för fulla muggar med att berätta sina rövarhistorier. Denna gång var historian klockren. Den handlade om en Omega av månlandningseditionen som plötsligt hade hamnat på Schnurrbarts arm av en händelse men på lite krokiga vägar hittat tillbaka till sin fjunige ägare.

Nä nu började det bli kallt i kostymerna. Det går bra att snacka sig varm men desto svårare att lyssna sig varm. Bokis och Elitaren började frysa så man rullade iväg igen. Denna gången valde man bort den röda slingan och tog lite friåkning på de många vindlande stigarna i skogen. Efter ett tag så hade man tappat bort Bokis!? Lappkast på cyklarna och så tillbaka på stigen man kommit. Kors och tvärs körde man, ropade efter Bokis. Men förgäves. Ingen syntes, hördes eller svarade på de ekande ropen i skogen. Så rundade man av och rullade tillbaka till röda slingans start. När man kom ut på asfalten, Stora Byvägen så kom plötsligt Bokis rullande där. En sten föll från hjärtat. Har man cyklat ut tillsammans så skall man cykla hem tillsammans.

Nu var det bara att rulla hemåt. Schnurrbart tog kursen norrut mot Häljarp medan Bokis & Elitaren rullade mot Hofterup/dösjebro.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfens parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Snabbgruppen swischar förbi. Samiel närmast i bild, Schnurrbart håller i jackan så den inte flyger av i vinddraget.
Schnurrbart berättar rövarhistorier med stor glädje och inlevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + 7 =