Snabbisarna fick tji!

Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Fr v: Kicken, Bosse Bus, Tränar’n och White Lady.

Söndag 4 december 2016. Andra advent och drygt fem grader varmt. Ur led är tiden. Men hur som helst ger det fina omständigheter att cykla. En snabb rund hem om Piruetten. Men han skulle inte cykla idag. Han hade hört att snabbgruppen idag skulle ta en långrunda för att få distans i benen. Det var inget för honom sa han och vände på klacken och återvände till sofflocket. I Saxtorp var det ett antal som samlats; White Lady, Mini, Tränar’n, Bosse Bus, Kicken, John Silver och några till. Allt efter hand så anslöt sig även Bokis och Kakmonstret.

Snabbisarna rullade ut på sitt distanspass där kosan var satt upp emot Söderåsen. Elitaren rullade ut mot röda slingan med ett pärlband av MTB:are efter sig: Kicken, Bokis, John Silver, Kakmonstret och några till.  I ett lagom gubbatempo rullade man in på slingan. Efter en stund blev det en lucka. Bokis hade det motigt. Han ville att alla andra skulle rulla på så skulle han köra i sitt tempo. Kakmonstret sa då att han gjorde Bokis sällskap. Man kom överens om att när man var framme vid stigen över mot Välandalen så skulle man köra tillbaka och möta upp.

Nu tog Bosse Bus över ledarskapet och drog upp tempot. Strax så hängde även John Silver på. Det blev lucka mellan dessa två herrar och de resterande allt emellanåt. Men de saktade in och återsamlade gruppen för att sedan igen trycka på och spräcka klungan… När man närmade sig slutet så rullade alla förbi Elitaren och drog iväg. Men strax var det återsamling då man kommit fram till vägen över mot Välandalen. Precis när man skulle börja rulla i bakspår för att möta upp Bokis och Kakmonstret så kom de rullande.

En kort paus sedan rullade man över mot Järavallen. Det sattes en ordentlig fart så att Bokis och Elitaren blev avhängda. Vid överfarten vid Välanbäcken så var det sista gången man såg skymten av dessa ivrigt trampande herrar. Bokis och Elitaren fortsatte över mot Järavallen längs stora sjön och in i gattet mot Lilla Sjön. Här råkade Bokis p sin systerson som han inte sett på länge. Ett litet stopp för att växla några ord. Sedan var det dags att ta sig upp till vänster och ner i mossen på endurospåret. Det gäller att passa på nu när det inte har regnat så mycket. Har det varit rikligt med nederbörd kan det bli väl klistrigt att ta sig fram där. Uppe igen från mossen var det dags att smaka Elitkakor. Ja, de snabba får skylla sig själv. Kör man ifrån ”koktrossen” så blir man utan. Det är priset man får betala för att vara snabb…

Styrkta av Elitkakorna så rullade man vidare in i björket och endurospåret där. Så småningom så kom man ut på en liten grusväg som man brukar cykla på när man är på väg hem från Järavallen. Nu tog man sikte på den blåmarkerade slingan so går bort emot där bonden tog bort spången för några år sedan. Nu var det dags att utforska den stigen igen. Några stora björkar hade fallit över stigen. En fick man lyfta cykeln över. En annan fick man krypa under. Framme vid diket så var fortfarande spången borta. Ingen god fe, eller glad bonde, hade återställt den. Man vände tillbaka några meter och tog sig in i hagen via den passagen där den blå slingan gick. Stigen följde sedan den gamla stigen som leder ner till en färist och så man kommer ut på stigen där man tidigare hade kommit till innan spången var borttagen. Nu började rundan gå mot sitt slut. Strax var man uppe vid de nybyggda husen och det var bara några hundra meter kvar tills man rullade ut på Skönadalsvägen. Ett litet stopp för ett avrundande snack innan man delade på sig och var och en körde hem till sig.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling på MTB vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Återsamling i Skogen. John Silver längst fram.
Bokis och den hundvallande systersonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + två =