Sol & lera!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söndag 20 november 2016. Äntligen söndag och dags för cykling igen. Några plusgrader och blå himmel. Ut med hojen från förrådet och iväg till Piruetten som var ute i sitt förråd och letade cykelkläder. Detta iförd en T-shirt och ett par fladdriga boxershorts. Men strax så hade h hittat alla paltor och fick svidat om i ett huj så att man kunde rulla iväg till Saxtorp. Strax innan där så kom Kicken till mötes. I Saxtorp så hade det samlats en hel del cykelsugna. Mannen med portvinstån, Tränar’n, White Lady, Bosse Bus, Pia och många andra. Så kom även Samuel rullande. Sist av alla var som vanligt Lefty. Ibland ställer man ju den luriga frågan: Om du var ett djur, vilket djur skulle du då vara? Leftys svar måste ju bli sen-gångare…

Tre grupper delade man in sig i. White lady ville köra grus- & asfaltvägar och skulle dra sig en tvåtimmarstur mot Teckomatorp. En annan grupp med Samuel, Bosse Bu, Piruetten och några till skulle köra i skogen. Elitgruppen bestående av Schnurrbart, Kicken, Bokis och Elitaren skulle e också stanna i skogen. Fört en runda i Saxtorpsskogen på den röda slingan. I lagom gubbauppvärmningsfart så rullade man iväg ut på slingan.

Det var ett härligt höstväder att cykla i. Sol, blå himmel och inte mycket till vin. Men det senare skulle ändra sig under träningen. Härligt med sol. Problemet är bara att solen inte kommer så högt upp och när man då kör mot den så får man dess sken mitt i nyllet. Detta gör att det då är svårt att se stigen och eventuella hinder på den. Men allt rullade på utan incidenter. Vid loopen så mötte man den andra gruppen som också blev kvar i skogen. Det var förvånansvärt få som var ute och rörde sig i skogen. Detta jättefina höstväder var verkligen inbjudande. Men hur som helst så gjorde det att man kunde cykla på utan att ta hänsyn till andra som var ute och rörde sig.

När varvet var avverkat i Saxtorp så satte man kosan mot Järavallen via Välandalen. På stigen i Välandalen så var det aktivitet. En höll på att lasta ved i vagnen som drogs av en åkgräsklippare och en so var halvvägs nere i en brunn för att montera bort sin bevattningspump inför vintern, kan tänkas. Över stora vägen och så vidare mot utfyllnads högen, bullervallen. Den är jobbig att cykla uppför, speciellt när det är blött. Men nu hade det inte regnat något speciellt på några dagar. Så det skulle inte vara några problem, trodde man…

Det visade sig att det är så mycket lera som håller kvar fukten så det var riktigt blött och kletigt. Ingen lyckades cykla hela vägen upp utan det var till att gå och leda cykeln en kortare eller längre bit. Till sist var alla uppe med leriga fötter. Nu var det till att rulla vidare. Som tur är så tar det leriga slut ganska snart efter att man nått platån. Vidare mot Järavallen där man stannade till för att inmundiga Elitkakor innan man fortsatte ut på rosa slingan.

Det var faktiskt inte så väldigt kletigt i det spåret. Några ställen var det så klart blött, men förvånande lite över lag. Detta beror väl på torkan tidigare i år som sänkt grundvattnet så att det regn som kommer kan träcka långt mer i jorden. Man rullade på i sitt gubbatempo och tog både stora och små backar. När varvet var fullbordat så stannade man till en liten stund innan man delade sig för att rulla hem. Schnurrbart och Kicken tog Barsebäcksvägen mot Häljarp respektive Landskrona medan Bokis och Elitaren cyklade över gångbron för att ta vägen genom Hofterups mosse till Skönadal. Här delade man på sig. Bokis fortsatte mot Dösjebro och Elitaren mot Rotundan.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid fotbollsgolfens parkering.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Här kommer Piruetten och Samuel mötande vid loopen. Bosse Bus skymtar längre bak.
Schnurrbart, Kicken och Bokis på väg mot överfarten till Järavallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + nio =