Ett klanarsle & en idiot!

Torsdag 17 november2016. Lite småmysigt novemberväder. Fem-Sex plusgrader, svag vind och inget regn. Det var bara att byta från dubbat till odubbat igen och trampa iväg till samlingen i Saxtorp. Ut på Grand Prixvägen och iväg. Men vad konstigt det hackade emellanåt. Ny kedja i torsdags. Funkade bra på hjuparet med dubbdäck. Men hade den andra kassetten blivit för sliten? Tydligen. Tur att Elitaren hade rullat iväg i god tid. Det var bara hem och kränga av hjulet, norpa kassetten på det andra hjulparet och så iväg igen. Men det dröjde inte länge förrän det började hacka igen och så blev det helt stopp. Men vad ända in i glödheta fanders var detta för elände? Kedjan vek sig och ville inte passera runt? Ny kedja men vad kan det vara???

Det var bara att ta apostlahästarna och leda hem cykeln de 677 metrarna. Ut med mekstället och upp med hojen. Nä, men titta. Ditt klantarsle! Kedjan hade inte kommit rätt i bakväxeln. Dessutom var det inte första gången detta hänt. Din oförbätterliga slarvpelle! Med lite fix och trix genom att dela på bakväxelns arm så kunde kedjan dras rätt igen. Väl klar där så upptäcktes en annan sak. En länk höll på att lossna! Vid närmare kontroll så var det niten där kedjan skarvats hop som inte hade gått tillräckligt långt in. Det var bara till att ta fram kedjebrytaren och försöka nita på den igen. Det lyckades som tur var.

Så till sist kunde Elitaren rulla iväg till Saxtorp. Men att möta upp till träningen var passé. Nu var han t o m senare än vad Lefty brukar vara så det var inte en chans att någon skulle stå där. Strax efter ridhuset kom en Nissan Qashqai (reg nr RYT267) och körde om. Bilen passerade med nöd och näppe på ett behörigt avstånd och så svängde den in framför med påföljden att det stora hästsläpet följde med. Som tur var så missade släpet Elitaren men marginalen kunde räknas till tio femton centimeter. Elitaren gav upp ett vrål av chock/rädsla av situationen. Bilen svängde in på P-plats/bussfick. Den kvinnliga bilföraren rullade ner sidorutan och undrade varför detta vrål? Därför det inte var så många centimeter mellan hästsläptet och mig, svarade Elitaren. Kvinnan i fråga kunde inte i sin vildaste fantasi förstå att släpet följde med bilens manövrar och att man måste köra förbi med hela ekipaget innan man kan svänga in. Ägaren till bilen är Annika Zäll, Dressyrvägen1, Hofterup. Kvinnan som körde var blond. Finns det någon pedagog i hennes omgivnign så försök förklara att hela ekipaget måste vara förbi innan man svänger in vid omkörning till exempel. Risken är annars att hon får kolfiberflisor i däcken och därmed punktering. Inget kul om man har en häst i släpet. Ett skäl som kanske är starkare än att ta hänsyn och akta andra trafikanter.

Som tur var så gick resten av färden utan incidenter. Upp till Saxtorp och en runda på den röda slingan där. Lite flyt så kanske man kunde kanske någon av cykelkompisarna råkas där. Men icke. Den enda cyklist som råkades var en som var ute och rastade två hundar. Annars var det ingen annan på hjul. Efter avverkat varv så över mot Järavallen för att ta vägen genom mossen till Ålstorp. Halvvägs genom mossen så brakade och knakade så det stod härligan till på Elitaren vänstra sida. Hjärtat slog några extra slag. Vad i hela friden kunde det vara. Rådjur tar sig fram ljudlöst. Detta var ju ett väldigt brakande. Så någon som var ordentligt tung måste det ha varit. Vildsvin?

Elitaren kom igenom mossen utan fler konstiga upplevelser och kunde sedan ta Vildsvinsvägen(!) mot Hofterup.

Nästa träning på Söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Blondinen i bilen ville inte medverka på bild…
Annika Zäll, Hofterup, är ägare till bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =